Turski prvak stiže u BiH: "Ogromna stvar za nas, želim da uživamo u ovom periodu"

Krmpotić vjeruje u svoj tim

Turski prvak stiže u BiH: "Ogromna stvar za nas, želim da uživamo u ovom periodu"

S. Mlaćo
Nakon osvajanja titule u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje nogometaši Zvijezde 09 jučer su se našli u žrijebu za Omladinsku Ligu prvaka.

Rival momcima iz Etno sela Stanišići bit će turski prvak Trabzonspor. Susreti se igraju 29. septembra, te 20. oktobra.

U ovom klubu sretni su što su se našli u odabranom društvu, te su uvjereni da će pružiti jak otpor prvaku Turske. O samom žrijebu, te utakmicama sa Trabzonsporom govorio je šef struke juniora Zvijezde 09 Zlatko Krmpotić.

“Prvi utisci su fenomenalni. Za nas je to ogromna stvar, satisfakcija je izvući jedan tako veliki klub. Priželjkivali smo da dobijemo jedan veliki klub, na kraju se to i desilo. Trabzonspor je prvak Turske, u finalu doigravanja su savladali Galatasaray. Dovoljno je reći da su prvaci Turske, sve ostalo je manje bitno, a znamo i koliko se u Turskoj ulaže u omladinski nogomet“, priča Krmpotić za SportSport.ba.

Iza sebe su ostavili najveće bh. timove:

Predaje nema, jasna je poruka iz Etno sela Stanišići.

Oglasi

“Kada sam dolazio ovdje rekao sam da svaku utamicu idemo na pobjedu. Tako zaista i mislim, nije bitan protivnika, iako svaku ekipu respektujemo, bez obzira da li je to Kozarska Dubica ili Trabzonspor. Sretni smo zbog svega što se dešava, jutros sam predsjedniku rekao da trebamo uživati u ovom periodu. Dat ćemo sve od sebe da prođemo, u to budite sigurni“.

Prošlosezonska ekipa Zvijezde 09 doživjela je određene promjene, ne baš mali broj mladića iz zlatne generacije preselio se u prvu momčad koja nastupa u 1. ligi RS i sjajno je otvorila novu sezonu.

“Upravo tako, devet ih je prešlo u prvi tim. Siguran sam opet da ćemo imati kompaktnu ekipi, nećemo dozvoliti da se uspavamo. Šampioni smo, sretni smo zbog toga, ali želimo nastaviti ovu pozitivnu priču. Koliko sam upoznat, po prvi put je ekipa iz Republike Srpske došla do titule u juniorskoj ligi BiH, pa i to puno znači“.

UEFA Youth League ZVIJEZDA 09 - @trabzonspor 29.09.2021. godine Stadion Ugljevik

Posted by FK Zvijezda 09 on Tuesday, August 31, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Presretan zbog svega je i prvi čovjek kluba Boris Stanišić. Stanišić već duži niz godina ulaže svoj vlastiti novac, te vjeruje u uspjeh.

“Taj čovjek ulaže svoj novac u sport, to je zaista rijetkost. Rekao sam to više puta, ali uvijek ću i ponoviti. Velika je euforija ovdje, Boris je stvarno presretan, ali ništa manje od nas. U velikom smo društvu, dovoljno je bilo da gledate žrijeb i da vidite ime našeg kluba u društvu velikana. Ponavljam, počastvovani smo, sretni, želimo da uživamo u ova mjesec – dva, ali i da nam ovo bude motiv da još više se trudimo i da napredujemo u narednom periodu“, dodao je Zlatko Krmpotić, šef struke juniora Zvijezde 09 na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

fukaraslana
Proslu sezonu Sloboda imala apsolutno najbolju juniorsku ekipu ali trener mora par svojih da ,, proturi ,, i zato nismo prvi bili . Dugo necemo imati generaciju kao sto smo imali prosle godine
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi