Zarađivao kao zidar na baušteli, pobijedio tumor, a onda ga nazvao Saint-Maximin iz Newcastlea

Otišao u Australiju da radi na građevini

Zarađivao kao zidar na baušteli, pobijedio tumor, a onda ga nazvao Saint-Maximin iz Newcastlea

E. Čaušević

U fudbalu smo prethodnih godina mogli vidjeti nekoliko zaista nevjerovatnih priča kako su mnogi od samog dna uspjeli da dođu do vrha jer prosto nisu željeli da odustanu od svojih snova.

Jedan od takvih primjera je i francuski fudbaler Florent Indalecio koji trenutno igra za rezervnu ekipu Newcastlea, a mnogi smatraju da bi uskoro mogao dobiti šansu i u prvoj ekipi kluba sa St. James Parka.

Međutim, put ovog 23-godišnjaka zaista nije bio jednostavan i uspio je da dođe na korak od ispunjenja svojih snova samo zato jer nije odustajao ni onda kada su mu doktori rekli da više neće moći igrati fudbal.

Ovaj fudbaler ponikao je u dresu francuskog Saint-Chamonda, ali nakon toga napravio je pauzu u karijeri jer su mu doktori dijagnosticirali tumor na koljenu zbog čega je morao na operaciju.

Na svu sreću operacija je prošla jako dobro i tumor je uklonjen, ali su u koljeno Indalecija doktori morali da ugrade nekoliko šarafa kako bi se mogao lakše kretati, ali su mu dali do znanja da više nikada neće moći igrati fudbal.

Međutim, Indalecio nije odustajao od svojih snova i dao je sve od sebe da ponovo istrči na fudbalski teren. Znao je da su šanse veoma male, ali je nagrađen za svoj veliki trud.

Oglasi

"Naporno sam radio nakon operacije i svaki dan sam bio u teretani, sedam dana sedmično. Cilj mi je bio da vratim kondiciju, a onda sam zaigrao za niželigaša Hauts Lyonnais i bio sam presretan što sam ponovo mogao da igram fudbal", priča Indalecio.

Međutim, nakon nekoliko mjeseci nije bio baš zadovoljan kako se situacija razvija i odlučio je da se prijavi za posao u dalekoj Australiji. U aprilu 2019. godine je otputovao u Austraiju gdje je radio na građevini.

"Slao sam im fotografije u radnoj odjeći i govorio kako imam iskustva u tom poslu, a zapravo nisam imao pojma. Tri dana kasnije su me nazvali i rekli da dođem u Australiji i počnem raditi u Sydneyju. Radio sam kao zidar i brzo sam se navikao na to", dodaje Indalecio i otkriva da jednostavno bez fudbala nije mogao.

Zaigrao je za klub Fraser Park FC i nadao da može postati profesionalac što mu je uvijek bio san. Kasnije se čuo s Allanom Saint-Maximinom koji igra za Newcastle, te su oni odavno prijatelji jer su igrali zajedno u omladinskim kategorijama St. Etiennea.

Oglasi

"Rekao sam mu da sam sretan što živim u Sydneju, ali da ne želim zauvijek da radim u građevinarstvu. On je poručio da će mi pokušati naći neki klub u Engleskoj u nižem rangu i bio je spreman da pomogne".

"Znao sam da igra za Newcastle i bio sam sretan zbog njega, ali o njegovom klubu nikada nismo pričali. Tada je stigla pandemija koronavirusa i sezona u Australiji je prekinuta. Jedini prihod mi je bio od posla na građevini. Tada se Allan javio i rekao mi da dođem u Englesku i da će mi on pomoći".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Došao sam kod njega i bio u njegovoj kući. On je već pričao s ljudima u klubu o meni i odlučili su mi dati šansu, a ja to nisam ni znao. Odigrao sam dobro probni period i dao jedan gol. Dobio sam jednogodišnji ugovor i zaista uživam igrajući za rezervni tim. Dajem sve od sebe da ostanem ovdje iako ima puno kiše", kroz smijeh priča Indalecio.

On je oduševio svojim golovima i potezima na mečevima rezervnog tima zbog čega se očekuje da će dobiti novi ugovor u Newcastleu, ali čak i priliku u prvoj ekipi ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti