Nestvaran poraz Leicestera u najgorem trenutku: Newcastle ih razbio i ostao u Premier ligi
Foto -E PA

Lisice razočarale

Nestvaran poraz Leicestera u najgorem trenutku: Newcastle ih razbio i ostao u Premier ligi

M. Šljivak

Newcastle je večeras na King Power stadionu deklasirao Leicester sa 4:2 i izborio je ostanak u engleskoj Premier ligi tri kola prije kraja prvenstva.

Oba tima su u ovom meču imala za šta igrati. Leicester još uvijek nije osigurao plasman u Ligu prvaka, a Newcastle je svim silama tražio pobjedu koja bi im značila ostanak u društvu najboljih timova Engleske.

Ekipa Stevea Brucea do vodstva stiže u 22. minuti. Sjajni Joe Willock zabija za prednost od 0:1, da bi samo 12 minuta kasnije Dummet pogodio za ogromnih 0:2 za goste.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Leicester očekivano u nastavak kreće ofanzivno. To je ostavilo dosta prostora gostima koju su svoje šanse maksimalno iskoristili.

Callum Wilson je golovima u u 65. i 74. minuti meča pvoećao prednost gostiju na 0:4 i Leicester je ostao bez ikakve šanse da dođe do pobjede u ovom susretu.

Domaći su do kraja meča uspjeli da zabiju dva gola. Marc ALbrighton je u 80. minuti zabio za 1:2, a zatim je Kelechi Iheanacho pogodio za konačnih 2:4 u 87. minuti.

Newcastle je dakle tri kola prije kraja osigurao ostanak u Premiershipu, dok Leicesteru predstoji velika bitka za plasman u Ligu prvaka.

Tim Brendana Rodgersa je trenutno treći sa 63 boda, ali sa utakmicom više u odnosu na Chelsea i West Ham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 35. kolo:

Leicester - Newcastle 2:4

Top Komentari

arbajram
ne kupuju/prodaju se utakmice samo kod nas ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi