U Parizu će gledati otvaranje Bernabeua i plakati ako Perez ostvari svoj pakleni plan

Želja je još Mbappe

U Parizu će gledati otvaranje Bernabeua i plakati ako Perez ostvari svoj pakleni plan

Eldar Ganibegović

Renoviranje Santiago Bernabeu stadiona se bliži kraju, a Florentino Perez već smišlja kako će otvoriti kultni stadion, ali u novom, modernijem ruhu. Ako složi i posljednju kockicu koja mu nedostaje, u Parizu će plakati i gledati otvaranje.

Očekuje se da će radovi na modernizaciji Santiago Bernabeu stadiona biti završeni na jesen ove godine, a Florentino Perez želi da sve to svečano obilježi. 

Tako je plan predsjednika Real Madrida da u glavni plakat novog Santiago Bernabeua uvrsti igrače Kylian Mbappea, Jude Bellinghama i Vinicius Juniora, prenosi ESPN.

Ostaje da se vidi da li će Florentino Perez uspjeti da realizuje svoj plan i da li će Mbappe konačno stići u Real Madrid na kraju ovog prijelaznog roka. Bellingham je stigao, a Vinicus je već odavno tu.

Florentino Perez ljetni prijelazni rok želi završiti dovođenjem Mbappea, a spreman je ponuditi 225 miliona eura PSG-u za usluge ovog ofanzivca.

Podsjetimo, Mbappe se već dosta puta povezivao s prelaskom u Real Madrid, a sada su stvari ponovo otvorene.

Oglasi

Ukoliko pređe za pomenutu cifru, bio bi to i najveći odnosno najskuplji transfer u historiji fudbala. Rekord drži Neymar koji je za 222 miliona eura 2017. godine iz Barcelone otišao u PSG.

Mbappe je u PSG došao iz Monaca u ljeto 2018. godine. U Ligi 1 je već odigrao 217 utakmica i postigao 164 gola uz 67 asistencija. U Ligi prvaka je na 61 meču postigao 40 golova uz 26 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlučio je ovaj vikend da ode u Monaco na kratki odmor, a u ponedjeljak se vraća u Pariz na treninge sa rezervama. No, postoje ozbiljne naznake da je njegov transfer jako blizu i da će već od ove sezone nositi dres Real Madrida.

S Mbappeom se povezivalo još nekoliko klubova, a najveću ponudu davao je Al Hilal, no Francuz nije želio da napusti Evropu. Osim Al Hilala, interes je pokazivao i Manchester United, ali i Chelsea, te Tottenham.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi