Perez govorio o izbacivanju Reala iz Lige prvaka i ne odustaje o svojih stavova
Foto - EPA

Hoće li predsjednik skupo koštati Kraljeve?

Perez govorio o izbacivanju Reala iz Lige prvaka i ne odustaje o svojih stavova

Midhat Šljivak

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez komentarisao je večeras za španski AS moguće sankcije za njegov klub od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Čelni čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin najavio je danas kako će se klubovi morati odlučiti između Superlige i Lige prvaka i najavio je sankcije za one koji istupe iz takmičenja pod okriljem UEFA.

"Kristalno je jasno da će klubovi morati odlučiti da li su u Superligi ili su u porodici evropskih klubova. Ako kažu da su u Super ligi, onda neće igrati u Ligi prvaka. Ako su spremni to napraviti neka onda igraju u svom takmičenju", istakao je Čeferin za Associated Press i dodao je:

"Što se tiče kažnjavanja, još uvijek čekamo pravne stručnjake kako bismo donijeli odluku, ali svi će snositi posljedice za svoje odluke i oni to znaju. Naravno, drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoje greške i koji su napustili projekat. Ostali znaju da je projekat mrtav, ali ne žele to da prihvate".

Florentino Perez se oglasio večeras i u razgovoru za AS je komentarisao moguću kaznu o izbacivanju iz Lige prvaka.

"Živimo u demokratskoj Evropi i niko ne bi trebao razmišljati o tome", kratko je rekao Perez, koji nema namjeru da odustane od cilja zvanog Superliga.

Oglasi

"Razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja tima iz liga ulaze u takmičenje. Nešto se mora učiniti jer mladi od 14 do 24 godine odlaze iz fudbala jer im je fudbal dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde je navijača širom svijeta i pola njih navija za klubove iz Superlige", istakao je prvi čovjek Real Madrida.

Podsjetimo, Superliga je 'nastala' u nedjelju navečer kada je 12 evropskih klubova potpisali ugovor o stvaranju ovog takmičenja. To su bili Real Madrid, Juventus, Barcelona, Inter, Milan, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Ipak, nakon brojnih protesta engleski klubovi su se povukli iz takmičenja. Zatim su to učinili Atletico i Inter i početak lige je potom suspendovan.

Međutim, četiri preostala kluba još uvijek čvrstvo vjeruju u njeno pokretanje i uvjereni su da će u budućnosti ovaj projekat da zaživi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid meč polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja igra u utorak. MaxBet je spremio fenomenalne kvote na ovaj meč.

MaxBet pratite na Facebooku i Instagramu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Perez najedi se gov***
5 4
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Koliko mu je godina,kad ce umrijet?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi