Florentino Perez nikoga nije brže otjerao od Julena Lopeteguija
(Foto: EPA) Julen Lopetegui je večeras i zvanično dobio otkaz na klupi Reala, a njegovo mjesto će barem privremeno preuzeti nekadašnji fudbaler Madriđana Santiago Solari.

Kraljevi od večeras tragaju za novim trenerom

Florentino Perez nikoga nije brže otjerao od Julena Lopeteguija

Julen Lopetegui je na klupu Real Madrida stigao kao glavni akter skandala u taboru Crvene furije, a sada se čini da bi mu bilo bolje da nikada nije ni prihvatio posao šefa struke Kraljeva.

Večeras je Lopeteguiju nakon serije katastrofalnih rezultata i jučerašnjeg debakla na Nou Campu uručen otkaz, pa je ovaj stručnjak oborio i negativan rekord. On je postao stručnjak koji se najkraće zadržao na klupi Reala od početka jedne sezone prije nego što mu je uručen otkaz, od kada je prvi čovjek Kraljeva Florentino Perez.

Dosadašnji rekord za najbrži otkaz u Perezovoj eri, u jednoj sezoni, je držao Vanderlei Luxemburgo koji "potrajao" tek četiri mjeseca nove sezone, ali ukupno 340 dana jer je dobio posao tokom prethodne sezone. Dobio je otkaz 5. decembra 2005. godine.

Luxemburgo je u prvom dijelu sezone 2005/2006 upisao 11 pobjeda iz 19 susreta u španskom prvenstvu i Ligi prvaka.

Luxemburgo je dobio najbrži otkaz od početka sezone, ali je bilo i onih koji su se na klupi Reala zadržali ukupno manje dana, ali su potrajali duže tokom jedne sezone.

Jose Ramon Lopez Caro je tako na klupi Kraljeva bio 178 dana prije nego što mu je uručen otkaz, dok je Rafa Benitez trener Reala bio 215 dana prije nego što je ustupio mjesto Zinedinu Zidaneu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manuel Pellegrini se zadržao na Santiago Bernabeu 358, dok je Jose Antonio Camacho bio trener Reala čak kraće od Julena Lopeteguija, 117 dana, ali on nije dao otkaz već je otišao sa klupe na vlastito insistiranje.

Julen Lopetegui je, naime, na klupi Real Madrida proveo manje od četiri mjeseca, vodio Kraljeve u 14 utakmica i Santiago Bernabeu napustio nakon 139 dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Dovedite Amara Osima,bolje ce te proci ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi