Kad ga vidi srce mu preskače: Perez je lud samo za jednim igračem, zbog njega prodaje Viniciusa!

Nevjerovatna tvrdnja katalonskog Sporta

Kad ga vidi srce mu preskače: Perez je lud samo za jednim igračem, zbog njega prodaje Viniciusa!

Admin Čaušević

Florentino Perez kuje plan kako da se riješi Viniciusa Juniora, možda i najveće zvijezde Real Madrida u ovom trenutku. Ipak, čuveni predsjednik Kraljeva to ne uzima u obzir, razlog je prema njegovom mišljenju najbolji igrač svijeta.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez odlučio je "žrtvovati" i prodati Viniciusa Juniora s namjerom da na Bernabeu dovede Kyliana Mbappea, tvrdi katalonski Sport.

Prošle su dvije sedmice otkako je urednik medija OK Diaria Eduardo Inda u vrlo popularnom programu El Chiringuito ekskluzivno donio vijest da Perez želi prodati Viniciusa.

"Ako Mbappe dođe, neko će morati otići jer moramo zaraditi novac. Uvijek sam govorio da postoji veliki kandidat za prodaju i postoje informacije o tome", tada je kazao Inda.

Za dovođenje Mbappea Real mora prodati veliko ime kako bi finansirao njegove plate i poštivanje Finansijskog fair playa Sport tvrdi da je odluka donesena i iz fudbalskog ugla.

Oglasi

Razlog zato je taj što su Vinicius i Mbappe nekompatibilni na terenu jer obojica zauzimaju lijevo krilo iako je Francuz sposoban igrati i kao centarfor.

Perez vidi Mbappea kao budućeg najboljeg igrača na planeti, dok Vinicius prema pisanju Sporta još uvijek u očima prvog čovjeka Reala nije postao novi Neymar kako se to od njega očekivalo.

Katalonski list sugeriše da Viniciusovo ismijavanje njegovog gola rukom u kontroverznoj pobjedi nad Almerijom daje Perezu razlog da pokuša prodati jer je ovaj 23-godišnjak često u centru pažnje.

Ako bi se Vinicius doista stavio na transfer listu zbog dolaska Mbappea, koji je, prema Footmercatu, već dogovorio uslove s Madridom, lista za kupovinu Brazilca je podugačka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester United nedavno se povezivao s njegovim dovođenjem, a Mbappeovi trenutni poslodavci PSG bi također mogli biti zainteresovani da on postane zamjena za aktuelnu "sedmicu" pariških Prinčeva.

Mbappe se već dugo godina smatra Perezovom tihom patnjom i sada kada mu ističe ugovor s PSG-om, Realov predsjednik će sigurno učiniti sve da ga dovede u svoje redove.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti