Perez je izabrao novog trenera Reala, stiže iz Italije!

Nasljednik Zinedinea Zidanea

Perez je izabrao novog trenera Reala, stiže iz Italije!

A. Čaušević

Da li će Zinedine Zidane ili ne ostati na klupi Reala znat će se na kraju sezone. O mogućem odlasku počelo se špekulisati nakon ispadanja od Chelseaja u polufinalu Lige prvaka. 

Florentino Perez već razmišlja o narednom koraku, a kako to obično biva kada je u pitanju Real mediji već počinju da povezuju razne trener s kraljevskim klubom.

Vijest iz Italije govore da je Perez odlučio da naaredni trener popularnih Los Blancosa bude Massimiliano Allegri, sigurno jedan od najboljih stručnjaka na svijetu.

Allegri već godinama na Perezovom radaru, a navodno je dogovor između dvije strane već postignut i sada ga čeka "najvažnija klupa" na svijetu.

Dok je vodio Juventus ovaj 53-godišnjak je nekoliko puta vodio mečeve protiv Reala. Bilo je uspjeha i neuspjeha. Svakako je najbolnije finale Lige prvaka i poraz od 4:1 2017. godine.

Allegri je bez posla već dvije godine, dovodio se u vezu s povratkom u redove Stare dame, ali za sada od toga neće biti ništa jer Andrea Pirlo još uvijek ima povjerenje klupske uprave.

Na drugoj strani, Zidane ima želju da bude selektor Francuske i navodno to bi se moglo ostvariti nakon Evropskog prvenstva.

Mundo Deportivo je prije nekoliko dana objavio vijest da u svlačionici Real Madrida imaju osjećaj da legendarni Francuz na kraju sezone napušta klub jer se ponaša kao prije nekoliko godina kada je napustio trenersku poziciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zidane je s Real Madridom ostvario zaista odlične rezultate i očito je da želi u svojoj karijeri novi izazov. Nedavno je priznao da mu je san da jednog dana vodi selekciju Francuske.

"Nacionalni tim Francuske je cilj i to sam rekao kada sam počeo da se bavim trenerskim poslom prije deset godina. Ipak, još sam u Realu i vidjet ćemo šta će biti u budućnosti", rekao je Zidane nedavno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Pustite Čauševićaa na odmor ! Radite i vi drugi nešto ! Čovjek je više puko .. ne izlazi iz redakcije , halooo ... !!!
2 1
KB9
Koji je ovo po redu ove sedmice??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi