Nakon ponoći uslijedit će poziv koji bi mogao promijeniti svijet fudbala: "Imaš 15 dana da odlučiš"
Kompletna saga bit će okončana za 15 dana kada će Mbappe morati da kaže šta želi (Foto: EPA)

Sve će biti poznato

Nakon ponoći uslijedit će poziv koji bi mogao promijeniti svijet fudbala: "Imaš 15 dana da odlučiš"

Midhat Šljivak

Svijet fudbala od naredne sezone mogao bi se značajno promijeniti ako fenomenalni francuski napadač Kylian Mbappe potpiše za Real Madrid. Kraljevi će već nakon ponoći kontaktirati 25-godišnjeg fudbalera i ponudit će mu ugovor uz jasna pravila.

Kylian Mbappe se već godinama povezuje s Real Madridom. Odlazio je Francuz 'milion' puta iz Pariza, ali bi se saga uvijek okončala njegovim ostankom u redovima PSG-a.

Real Madrid nikada nije odustao od dovođenja ovog fudbalera. Ipak, spreman je Florentino Perez da po posljednji put pokuša dovesti napadača PSG-a i postavit će jasna pravila u pregovorima.

"Real Madrid će nakon ponoći kontaktirati Kyliana Mbappea. Imat će 15 dana da donese konačnu odluku i da potpiše ugovor", piše španski AS.

To znači da je Mbappe u poziciji uzmi ili ostavi. Perez i Real ne žele više da stvaraju sagu oko transfera francuskog napadača i dat će mu 15 dana da razmisli o ponudi.

Oglasi

Oni ga žele osigurati već na početku godine. Ponudit će mu ugovor, dobit će vremena da se izjasni i da se na taj način završi sva priča oko njegovog dolaska u Madrid.

Ipak, ako Mbappe ne ispoštuje rok, on će nakon 15. januara postati prošlost u Madridu. Perez nema namjeru više da ga moli i čeka i zauvijek će odustati od njegovog dovođenja.

Kylian Mbappe dobio ultimatum (Foto: Instagram)

Sasvim je to pošten prostup kraljevskog kluba kojeg je Mbappe u prošlosti znao dobro izigrati i koristiti u pregovorima s PSG-om oko novog ugovora. Sada je loptica prebačena na njega i imat će sasvim dovoljno vremena da razmisli o svemu.

Ako Kylian Mbappe prihvati poziv Real Madrida, Kraljevi će od naredne sezone imati zaista spektakularan mladi tim koji bi u narednim godinama lako mogao dominirati svijetom fudbala.

Imena poput Mbapepa, Viniciusa Juniora, Rodryga, Arde Gulera, Aureliena Tchouamenija, Eduarda Camavinge, Endricka i drugih, garantuju istinski spektakl u godinama koje dolaze.

Oglasi

Podsjetimo, Kylian Mbappe je već sedam godina član PSG-a. Porušio je sve rekorde u ovom timu i drugi je najskuplji fudbaler svih vremena jer je plaćen 180 miliona eura.

El Chiringuito: Mbappe je već rezervisao kuću u Madridu

Madridski El Chiringuito tvrdi da je Kylian Mbappe već odabrao kuću u kojoj će živjeti u glavnom gradu Španije.

Ovaj TV program već godinama tvrdi kako će Francuz doći u Real. Dosad im ekskluzive nisu bile istinite, a vidjet ćemo je li ova barem istinita.

Mbappe je dobio termin do kojeg treba donijeti odluku. Sada je sve na njemu i nema dileme da bi njegov dolazak bio jedan od najvećih potpisa u fudbalskoj historiji, iako je Real ranije potpisivao najveća imena svjetskog fudbala.

Naravno, i čudesni Francuz spada u grupu velikih igrača. Trenutno je jedan od najboljih na svijetu i kao takav je idealan za Real Madrid.

Definitivno bi Kraljevi izgledali spektakularano s njim u ekipi i pitanje je samo koliko bi trofeja osvojili u narednim godinama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi