Benzema šokirao Ancelottija, njegova reakcija sve govori

Govorio sinoć nakon utakmice

Benzema šokirao Ancelottija, njegova reakcija sve govori

Eldar Ganibegović

Karim Benzema odlučio je da ode iz Real Madrida na kraju sezone. Njegova odluka mnoge je iznenadila, pa tako i trenera Kraljeva, Carla Ancelottija.

Jučer je Real Madrid ozvaničio informaciju da će Karim Benzema napustiti klub, odnosno da je odlučio da neće produžiti ugovor.

Između ostalih, iznenađen je ostao i trener Real Madrida, Carlo Ancelotti. Otkrio je to sinoć nakon utakmice protiv Bilbaoa.

"Benzema nam je jutros rekao o svojoj odluci da ode, bila je potpuno neočekivana. Njegov odlazak je iznenađujući, sada moramo da razmislimo šta moramo da uradimo ", rekao je Ancelotti, te dodao:

"Potrebni su nam igrači za napad i tamo ćemo dovesti pojačanja. Želimo napadača koji može postići gol i dobar je u kombinaciji. Dakle, napadača koji može igrati dobar fudbal."

Benzema je sinoć u remiju protiv Athletica postigao i svoj posljednji gol u dresu Reala. Pogodio je u 72. minuti iz penala za konačnih 1:1, a odmah je izašao iz igre nakon toga i dobio ovacije publike.

Oglasi

Što se tiče zamjene, cilj Real Madrida je dovođenje Harryja Kanea iz Tottenhama, ali i još jednog igrača koji trenutno stanuje u Londonu.

U pitanju je fudbaler Chelseaja, Kai Havertz. Bild je objavio, a AS prenio vijest kako je Real Madrid već spremio "mega ponudu" za njemačkog reprezentativca koji nema ništa protiv prelaska u Real Madrid.

Nije spomenut tačan iznos, ali se čini da bi taj transfer mogao biti napravljen za oko 60 miliona eura, što je i cijena Havertza prema Transfermarktu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid će tako dobiti i novog kapitena. Nakon Francuza, kapitenska traka će na ruku hrvatskog veznjaka, Luke Modrića.

Prvi zamjenik bit će Toni Kroos, a osim njega tu su i Thibaut Courtois, Dani Carvaja i Nacho Fernandez. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti