Transfer je neminovan: Je li Real Madrid u Chelseaju našao zamjenu za Benzemu?

Žele njemačkog fudbalera

Transfer je neminovan: Je li Real Madrid u Chelseaju našao zamjenu za Benzemu?

E. Ganibegović

Karim Benzema je nakon 14 godina napustio Real Madrid, pa je dovođenje zamjene neminovnost za upravu Kraljeva. Čini se da su napravili izbor.

Danas je na iznenađenje mnogih ozvaničeno da će Karim Benzema napustiti Real Madrid i da neće produžiti ugovor s ovim timom.

Francuski napadač karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje će potpisati za Al-Ittihad, a dovođenje zamjene je obaveza za čelnike Real Madrida.

Licitiralo se i ranije s mnogih imenima, a sada je prvo u vatri nakon odlaska Benzeme njemački fudbaler Kai Havertz. 

Bild je objavio, a AS prenio vijest kako je Real Madrid već spremio "mega ponudu" za njemačkog reprezentativca koji nema ništa protiv prelaska u Real Madrid.

Nije spomenut tačan iznos, ali se čini da bi taj transfer mogao biti napravljen za oko 60 miliona eura, što je i cijena Havertza prema Transfermarktu.

Oglasi

Za razliku od Benzeme, Havertz nije klasična devetka i može igrati i na ofanzivnom veznom, ali i na centralnom veznom. 

Chelsea je odigrao katastrofalnu sezonu i iduće neće igrati u UEFA-inim takmičenjima, zbog čega bi mnogi igrači mogli napustiti klub. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CszSO-orS-0/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

I ako se transfer Kaija Havertza ostvari, Real Madrid ne odustaje od Harryja Kanea. Španski mediji veruju da bi njih dvojica mogli da naprave "smrtonosni" tandem i da bi bili pun pogodak za Real Madrid. 

Inače, devet golova i jedna asistencija u 47 utakmica su Havertzove brojke u Chelseaju u prethodnoj sezoni. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi