Perez: Ponudili smo Ramosu ugovor i dovoljno vremena za odluku, ali nas je odbio

Predsjednik Reala o svom kapitenu

Perez: Ponudili smo Ramosu ugovor i dovoljno vremena za odluku, ali nas je odbio

Endin Čaušević

Sergio Ramos je prošle sedmice potvrdio da napušta Real Madrid.

Ramos je nakon 16 godina odlučio da napusti kraljevski klub iako su svi vjerovali da će završiti svoju karijeru u ovom klubu.

On je u Real stigao iz Seville za 27 miliona eura i pokazao se kao odličan pogodak. Već je godinama kapiten Real Madrida i očekivalo se da će bez problema postići dogovor oko novog ugovora.

Pregovori Ramosa i Florentina Pereza trajali su mjesecima, ali na kraju nisu uspjeli da pronađu zajednički jezik.

Ramos je odlučio da napusti klub i od naredne sezone ćemo ga gledati u dresu neke druge ekipe. Navijači su kritikovali Pereza što nije pristao na uslove Ramosa jer je on legenda kluba.

Iskusni defanzivac tražio je dvogodišnji ugovor i platu od 12 miliona eura po sezoni što Perez nije htio. Predsjednik Reala očekivao je da će Ramos pristati na duplo manju platu jer je na zalasku karijere, no ni to se nije desilo.

Perez je za španski El Transistor izjavio da Ramosa voli kao sina i da mu je Real nudio nekoliko opcija za nastavak ugovora, ali on to nije prihvatio.

"Bilo mi je teško zbog njegovog oproštaju od Reala. Volim Ramosa kao sina. Nisam bio na oproštaju jer to ne radim nikad kada igrači odlaze iz kluba. Cijenim Ramosa i on je legenda ovog kluba i to smatraju svi navijači", rekao je Perez i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponudili smo mu ugovor i dali vremena da razmisli i odgovori, ali on nije to prihvatio. Razmišlja o nekim drugim stvarima i to poštujemo. Volio bih da ode u klub koji će mu ponuditi ono što mi nismo mogli".

Ovaj 35-godišnji fudbaler u dresu Real Madrida odigrao je čak 671 utakmicu, te je zabio 101 pogodak i dodao 40 asistencija što je zaista impresivno obzirom da je riječ o igraču koji igra na poziciji štopera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Ramos je pohotna gnjida i to svak pametan zna. Dosta navijača reala ovo konta jer su pametni, glupani logično nece skontat
3 6
Zubandan
profesionalizam. Kklubovi poput RM ocekuju od igraca patriotizam kada klubovima odgovora, a kada ne odgovora onda je profesionalizam sto otjerase Casillasa,Raula i more drugih. Pa da li je Hulk otiso u Kinu za 40 mil dolara ugovor. Napustio i UCL i sve ostalo. Zadnji voz da zaradi tolku lovu.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi