Kakav šok za čudo od djeteta! Najgora stvar u najboljeg trenutku

Željeli su ga Barcelona, Real Madrid..

Kakav šok za čudo od djeteta! Najgora stvar u najboljeg trenutku

Admin Čaušević

Katastrofalnu vijest je primio jedan od najvećih fudbalskih talenata svijeta. 

Florian Wirtz je fenomenalnim partijama u dresu Bayer Leverkusena zaludio fudbalskih svijet. Radi se o 18-godišnjaku koji je već uspio skupiti 50 nastupa u Bundesligi po čemu je rekorder.

Iako tek za nekoliko mjeseci slavi 19. rođedan već je postao standardni reprezentativac Njemačke sa četiri nastupa i na njega se ozbiljno računalo za Svejtsko prvensto u Kataru.

Talentovani Nijemac je u dosadašnjem dijelu sezone uspio zabiti 10 golova i upisati čak 14 asistencija u svim takmičenjima, a za vikend je dobio pravi šok.

Naime, u komšijskom derbiju protiv Koelna Wirtz se teško povrijedio i sada ga čeka pauza duža od pola godine.

Wirtz je pokidao križne ligamente, što se smatra najtežom povredom u fudbalu i to u svom najboljem trenutku kada je pravio teren za veliki transfer.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Apotekari su na njemu planirali zaradili ogroman novac. Njegova vrijednost se procjenjuje na 70 miliona eura, ali nakon ove povrede situacija će se promijeniti.

Za Writzovo dovođenje u redu su stajali Barcelona, Real Madrid i bogataši iz Premiershipa. Nema sumnje da će njihov interes sada naglo splasnuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi