Ko je čudo od djeteta za kojeg se otimaju Real, Barcelona i engleski klubovi?

Wirtz oduševljava

Ko je čudo od djeteta za kojeg se otimaju Real, Barcelona i engleski klubovi?

Eldar Ganibegović

Fabrizio Romano danas javlja da se i Barcelona uključila u trku za potpis Floriana Wirtza.

Na ljeto će ga pokušati dovesti na Nou Camp, ali neće biti nimalo lako jer se za njega interesuju još i Real Madrid i pojedini klubovi iz engleske Premier lige.

Radi se o ofanzivnom veznjaku koji će trećeg maja napuniti tek 19 godina, a ovaj ofanzivni veznjak igra sjajnu sezonu u dresu Bayer Leverkusena.

Na ukupno 28 utakmica Wirtz je postigao deset golova i dodao 13 asistencija.

Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 70 miliona eura, a novac je svakako jedan od problema s kojima će se susresti Barcelona na putu ka potpisu Nijemca.

Jedna stvar koja ih može radovati u svemu jeste Wirtzova izjava od prije nekih godinu dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada sam bio dijete, oduvijek sam htio igrati za Barçu. I dalje se to nije promijenilo, ali mislim da ima još vremena da se to ostvari", rekao je tada on.

Inače, karijeru je započeo u omladinskom pogonu Brauweilera iz kojeg kasnije prelazi u Koln, a od januara 2020. godine član je Leverkusena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti