"Bio sam jedan od rijetkih koji nisu imali Playstation kod kuće, zato sam i uspio"

Veliki talent svjetskog nogometa

"Bio sam jedan od rijetkih koji nisu imali Playstation kod kuće, zato sam i uspio"

Edmir Škorić

Super talentovani veznjak Florian Wirtz se osvrnuo na svoje djetinjstvo, rekavši da je igrao nogomet svaki dan bez ikakvih virtuelnih ometanja.

U intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung, čudesni klinac iz Bayer Leverkusena Florian Wirtz govori o svojoj ljubavi prema najvažnijoj stvari na svijetu.

I dok su mnogi njegovi vršnjaci dane provodili igrajući Playstation, Wirtz kaže da je uvijek bio napolju gdje je igrao nogomet.

"Bio sam na nogometnom terenu svaki dan", prisjeća se Wirtz, koji večeras sa Bayerom u Minhenu igra bundesligaški derbi protiv Bayerna, pa nastavlja:

"Sa tatom, sa sestrom, sa prijateljima. Imali smo i mali nogometni teren u školi na koji smo išli, čak i na raspustu, jer smo mogli da igramo u manjim timovima".

Oglasi

"U nekim danima kada nisam imam trening, samo bih se malo poigrao sa komšijama na ulici. Bio sam jedan od rijetkih koji nije imao Playstation kod kuće. Tako da sam uvijek morao da radim nešto drugo, čak i za vrijeme školskih raspusta. A najviše sam volio da igram nogometaš", kaže 20-godišnjak.

Wirtz stoga smatra da mu je to što nije imao popularnu igraću konzolu pomoglo da postane sjajan nogometaš i danas je član njemačke seniorske reprezentacije.

Njegova vrijednost je procijenjena na 85 miliona eura, a ofanzivni veznjak (i desno krilo po potrebi op.a) već ima zavidnu reputaciju u svijetu nogometa te se smatra jednim od najvećih talenata u svijetu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je odigrao četiri meča i već postigao dva gola uz dvije asistencije za Bayer, a bit će jedna od glavnih opasnosti po gol Bayerna i večeras.

Duel u Minhenu počinje u 20:30 sati, a pobjednik će izbiti na čelo tabele budući da oba tima imaju po devet bodova nakon tri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi