Selektor Austrije pohvalio Džeku i Pjanića

Fodu očarala publika u Zenici

Austrija je na Bilinom polju u meču 2. kola Lige nacija doživjeli poraz od BiH.

Pred oko 10.000 navijača Austrijanci su na kraju poraženi s minimalnih 1:0 golom koji je postigao Edin Džeko, a nakon utakmice, očekivano, nezadovoljan je bio selektor Franco Foda.

"Nismo zadovoljni. Dominirali smo na početku, igrali dobro, ali nakon toga inicijativu smo prepustili domaćinu. Primljeni gol nas je dodatno poremetio, izgubili smo tempo i s ovakvom igrom, realno gledajući, nismo ni zaslužili pobijediti", kazao je Foda novinarima nakon utakmice, pa dodao:

"Pokušavali smo u nastavku da se vratimo u meč, ali brzi tempo protivnika nam do nije dopustio. Sve je bilo na strani BiH. Igrali su na domaćem terenu, a i publika ih je posebno nosila i davala im snagu. Iako nisu imali previše šansi, imali su majstore u timu kakvi su Džeko i Pjanić..."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedno od pitanja se odnosilo i na to je li BiH favorit u grupi.

"Grupa je izjednačena i do zadnjeg dana se neće znati ko je pobjednik", zaključio je Foda.

Top Komentari

adem kozic
Nigdje ne piše ništa za publiku !! Šta pišete vi ???
40 16
Naser
pravi komentar od strucnjaka
34 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi