Ivković na klupi Željezničara od 15. augusta?

Registrovan u cometu

Ivković na klupi Željezničara od 15. augusta?

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković konačno bi mogao sjesti na klupu FK Željezničar.

Ovaj 61-godišnji stručnjak zbog administrativnih problema nije mogao biti registrovan kao šef stručnog štaba tima sa Grbavice.

Ivković utakmice svog tima vodi sa tribine, a takva situacija je i njemu poprilično iritantna.

"Moram priznati da sam razočaran, jer se ne osjećam kao prvi trener, nego se osjećam kao asistent koji radi treninge i ne može doći na utakmicu. O tome ću razmišljati u narednm danima, ako se ne riješi vidjet ćemo šta i kako dalje", poručio je Ivković.

Međutim, ako je vjerovati Cometu, Ivković će jako brzo moći na klupi sarajevskih Plavih i njegova registracija u Fudbalskom savezu KS počinje od sredine augusta.

Ivković je prema Cometu registrovan kao glavni trener od 15. augusta, pa sve do 14. februara naredne godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, ista situacija je i sa njegovim pomoćnikom Armandom Marenzijem te će Ivković od 15. augusta moći da vodi utakmice sa trenerske klupe.

Željezničar je u dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bez Ivkovića na klupi ostvario remi protiv Borca (1:1) i poraz od Tuzla Cityja (2:1).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti