Fonseca: Džeko je još jednom pokazao koliko je važan dio Rome

Trener Vučice zadovoljan

Fonseca: Džeko je još jednom pokazao koliko je važan dio Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Rome jučer su pred svojim navijačima savladali Sassuolo sa 4:2 u meču trećeg kola italijanske Serije A.

Roma je briljirala u prvom poluvremenu i nakon 33 minute igre na semaforu je bilo 4:0. Međutim, u nastavku meča rimski tim nije igrao baš najbolje, a Sassuolo je preko Berardija uspio da smanji na 4:2.

Još jedan dobar meč odigrao je bh. napadač Edin Džeko koji je u 19. minuti postigao gol za 2:0 na asistenciju Kolarova. Džeko je još jednom pokazao koliko je važan dio Rome, a to je nakon meča potvrdio i trener Paulo Fonseca.

"S Džekom sam pričao mnogo tokom priprema o našoj igri. On je veoma važan igrač. Postigao je gol danas i mogao je možda još neki dati. Ipak, on je nevjerovatan napadač i itekako važan dio našeg tima", rekao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Rome je zadovoljan izdanjem svog tima u prvom dijelu, a pogotovo činjenicom da su promjene koje je napravio u timu bile veoma dobre.

"Pellegrini je igrao iza napadača i razigravao je odlično ekipu. Veretout i Mkhitaryan su bili tu od početka i odigrali jako dobro. U drugom dijelu odbrana je mogla bolje, ali na kraju sam zadovoljan onim što sam vidio", dodao je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi