Fonseca: Ponosan sam kako su igrači reagovali nakon 0:2

Roma poražena od Juventusa

Fonseca: Ponosan sam kako su igrači reagovali nakon 0:2

Endin Čaušević

Roma je sinoć na svom terenu poražena od Juventusa sa 2:1 u derbiju 19. kola Serije A.

Vučica je nakon pet godina doživjela poraz na svom terenu od Stare dame iako su do zadnje minute vjerovali da mogu doći do remija. Juve je sve riješio u prvih deset minuta golovima Demirala i Ronalda.

Roma se u drugom poluvremenu uspjela vratiti kada je na 1:2 iz penala smanjip Perotti, ali više od toga nisu mogli. No, trener ovog tima Paulo Fonseca bio je ponosan na svoje igrače nakon utakmice.

"Poklonili smo Juventusu golove veoma rano, ali nakon toga smo igrali jako dobro. Bilo je teško preokrenuti stvari nakon što smo smanjili na 1:2, ali smo dali sve od sebe. Ponosan sam kako su igrači reagovali nakon dva rano primljena gola i borili su se do kraja", rekao je Fonseca i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobro smo izgledali na terenu nakon tog drugog gola Juventusa i to j e fudbal koji želim gledati od svog tima. Greške se dešavaju svima i ne želim nikog da krivim. Ponosan sam na momke kako su igrali večeras i nažalost samo je rezultat izostao".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti