Fonseca pred duel s Milanom govorio o Florenziju i Džeki, pa odredio glavnog kapitena

Italijanu ostaje traka

Fonseca pred duel s Milanom govorio o Florenziju i Džeki, pa odredio glavnog kapitena

E. Škorić

U nedjelju od 18 sati na Olimpicu će derbi kola u Seriji A odigrati Roma i Milan.

Problem za Romu je činjenica da Paulo Fonseca ne može da računa na neke bitne igrače, a uz sve prije samo tri dana Vučica je imala tešku i zahtjevnu utakmicu s Borussijom u Evropskoj ligi na jako neuslovnom terenu i po kiši.

"Cilj mi je da oporavim igrače s fizičkog stajališta kako bi mogli da odigraju meč s Milanom, koji nije imao dodatne napore između dva kola", kazao je Fonseca.

Je li Perotti spreman za igru?

"On već neko vrijeme trenira s nama, spreman je da igra, ali ne znam da li može da izdrži 90 minuta. No, spreman je".

Potvrdio je da ni Mkhitaryan, a ni Cengiz Under neće biti spremni za današnji meč.

Onda je upitan da li bi možda Džeko mogao da bude prvi kapiten Rome, a poznato je da mu je ljetos Florenzi nudio kapitensku traku, no bh. napadač je ipak inzistirao da ona ostane u posjedu Florenzija.

Dok je Florenzio bio odsutan, traka je bila oko Edinove ruke, no prvi kapiten je ipak Italijan.

"Edin nikada nije razgovarao sa mnom o tome. To je bila jako plemenista gesta Florenzija, ali o toj se priči dalje nije raspravljalo. Florenzi je naš kapiten, a Džeko jedan od kapitena".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je jedini izbor na poziciji napadača, dok ni krilne pozicije nisu baš bajne. No, najveći problem sigurno je vezni red, a očekuje se da će i nekoliko juniora zaigrati protiv Rossonera.

Za meč protiv Milana konkurišu: Pau Lopez, Fuzato, Mirante, Juan Jesus, Smalling, Kolarov, Cetin, Santon, Fazio, Mancini, Florenzi, Spinazzola, Calafiori, Perotti, Veretout, Zaniolo, Pastore, Riccardi, Darboe, Džeko, Antonucci.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
EDIN ĆE DATI GOLL
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi