Fonseca: Nemamo mentalitet da se borimo za Ligu prvaka
FOTO - EPA

Fonseca: Nemamo mentalitet da se borimo za Ligu prvaka

Adnan Beganović

U derbiju 28. kola Serije A Napoli je u Rimu bio bolji od Rome (2:0), koja se nakon ovog poraza dodatno udaljila od plasmana u Ligu prvaka.

Roma je još jednom zakazala u duelu sa ekipom iz vrha tabele, a poraz od Napolija je pokazao sve slabosti rimske ekipe.

Plasman u Ligu prvaka u ovom trenutku se čini kao nemoguća misija, a toga je svjestan i portugalski stručnjak Paolo Fonseca.

“Vjerojatno nemamo mentalitet za borbu za Ligu prvaka. U prvom poluvremenu vidio sam momčad bez hrabrosti, mentalno ranjivu, ali nakon pauze sve je bilo sasvim suprotno", istakao je trener Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve u svemu, ovo nije igra koju želimo prikazivati. U prvom poluvremenu nismo uspjeli jer nam je nedostajalo hrabrosti. Svi smo odgovorni za to, jer kad se bojite igrati i izgubiti, postaje preteško. Činjenica da je drugo poluvrijeme bilo potpuno drugačije govori o problemima u psihologiji", dodao je Fonseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

UTD
Najljepše su igrali kad je trener bio Di Francesko, i tad u igrali polufinale. Ovaj mu nije ni do koljena.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi