Loša noć za Džeku i Romu: Mertens potopio Vučicu
Foto - EPA

Novi poraz rimskog tima

Loša noć za Džeku i Romu: Mertens potopio Vučicu

M. Šljivak

Napoli je u derbiju 28. kola italijanske Serije A savladao kao gost na Olimpicu ekipu Rome rezultatom 2:0.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Napoli je u sedam minuta izveo dvije majstorije, a oba gola je zabio Dries Mertens.

Belgijanac je u 27. minuti izveo perfektan slobodnjak sa oko 20-ak metara. Matirao je Lopeza i doveo je svoj tim u prednost od 0:1.

Sedam minuta kasnije perfektna akcija gostiju. Insigne fenomenalno pronalazi Politana, ovaj spušta loptu za Mertensa koji zabija za 0:2.

Imala je i Roma dobru šansu u finišu prvog dijela, ali Vučica nije uspjela da zabije i da se vrati u meč.

Roma je u nastavku meča napadala. Pokušavali su na sve načine da se vrate u utakmicu, ali Napoli je sve napade izdržao i ostalo je 0:2 do kraja meča.

Edin Džeko je večeras bio poprilično nevidljiv. Igru je napustio u 67. minuti meča.

Roma je pala na šesto mjesto, a sada je ispred njih Napoli koji je u seriji od pet utakmica bez poraza od kojih je četiri dobio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 28. kolo:

Roma - Napoli 0:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Roma 3 igraca slicna, koristi u napadu. El Sharavi, Pedro, Mikitiar.. Uz Dzeku koji se stvarno trudi, ali mu treba vise vremena, nije okretan, nije eksplozivan kao nekada. Godine cine svoje. Roma Evropa liga, maksimum, da osvoje, tesko, United i Ajaks su bolji timovi svakako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi