Forster se povrijedio, Hart na golu protiv Slovačke

Allardyce odlučio

Forster se povrijedio, Hart na golu protiv Slovačke

E. Škorić

Povrijeđenog golmana Frasera Forstera u engleskoj reprezentaciji zamijenio je Alex McCarthy.

McCarthy brani u Southamptonu kao i Forster, no dosad je bio zamjena, ali ga je Sam Allardyce odlučio pozvati nakon što se Forster povrijedio.

U posljednje dvije sezone sakupio je 12 nastupa, a za Englesku je bio u rosteru za prijateljske mečeve protiv Republike Irske i Brazila.

Forster je trebao da bude prvi golman Engleske u meču protiv Slovačke u kvalifikacijama, no sada je jasno da će Joe Hart biti na golu u Bratislavi u nedjelju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Drugi izbor je Tom Heaton iz Burnleyja, a podsjećamo kako je Hart prošao pravu torturu u Manchester Cityju i nedavno je potpisao za Torino. Nije branio na početku nove sezone, ali je Allardyce svjestan koje kvalitete posjeduje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi