Fortuna neobjašnjivo ispustila tri gola prednosti protiv Herthe
Foto - EPA

Tim iz Berlina gubio 3:0, pa osvojio bod

Fortuna neobjašnjivo ispustila tri gola prednosti protiv Herthe

M. Šljivak

Fortuna i Hertha odigrale su fantastičan meč na otvaranju 24. kola Bundeslige. Meč u Dusseldorfu na kraju je okončan rezultatom 3:3.

Domaći tim fantastično otvara meč i već nakon devet minuta je imao dva gola prednosti. Pogađali su Karaman (6.) i Thommy (9.) za prednost od 2:0.

Karaman je drugim golom u nadoknadi prvog poluvremena povećao prednost Fortune na 3:0 i činilo se kako je pobjednik ovog meča već poznat.

Međutim, Hertha je u samo devet minuta uspjela da poravna rezultat. Komičan autogol Thommyja u 64. minuti za 3:1 vratio je nadu gostima, da bi dvije minute kasnije Cunha pogodio za 3:2 i potpuni povratak u meč.

U 75. minuti gosti iz Berlina stižu i do trećeg gola. Dosuđen je penal, a Piatek je precizan za izjednačenje rezultata na 3:3.

Do kraja međutim velikog preokreta nije bilo.  Hertha je pogodila stativu u nadoknadu, gol domaćim je nešto ranije poništen zbog ofsajda, pa je ostalo 3:3 i na kraju ovim rezultatom gosti mogu biti itekako zadovoljni. 

Bh. fudbaler Vedad Ibišević ušao je u sudijskoj nadoknadi ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 24. kolo:

Fortuna - Hertha 3:3

Top Komentari

BlueBoys
Fortuna kec prica bila po kladionicama....:)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi