Kevin Volland donio pobjedu Bayer Leverkusenu protiv Fortune Dusseldorf

Njemačka Bundesliga, 5. kolo

Kevin Volland donio pobjedu Bayer Leverkusenu protiv Fortune Dusseldorf

Ekipa Bayer Leverkusena slavila je večeras pobjedu protiv Fortune Dusseldorf na gostovanju rezultatom 2:1 u okviru 5. kola njemačke Bundeslige.

Bayer je katastrofalno počeo sezonu i upisao tri poraza na samom startu. Ipak, nakon toga je stigla pobjeda protiv Mainza u prošlom kolu i sada protiv Fortune, pa se čini kako su stvari daleko bolje.

Gosti su danas poveli na početku drugog poluvremena, a strijelac gola je bio Kevin Volland. Samo devet minuta nakon prvog gola, Volland je postigao i drugi i to nakon asistencije Havertza i pitanje pobjednika je već tada bilo rješeno.

Sve što su domaći uspjeli da urade na ovom susretu je pogodak Henningsa sa bijele tačke u 94. minuti susreta.

Leverkusen se sada malo popeo na tabeli pa je došao do 10. pozicije sa šest osvojenih bodova, dok je Fortuna četiri mjesta ispod sa pet bodova nakon isto toliko odigranih kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:

Fortuna Dusseldorf - Bayer Leverkusen 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi