Fortuna slavila u Dresdenu, asistencija Duljevića

Na korak od Bundeslige

Fortuna slavila u Dresdenu, asistencija Duljevića

E. Čaušević

Fudbaleri Dynamo Drestena poraženi su danas na domaćem terenu od Fortune Dusseldorf sa 2:1 u okviru 32. kola njemačke Cvajte.

Gosti su odlično počeli današnju utakmicu i već u devetoj minuti meča poveli sa 1:0 kada je mrežu domaćeg tima zatresao Neuhaus. Dresden je pokušao brzo da uzvrati, ali su domaći propustili nekoliko dobrih šansi, te se rezultat nije mijenjao u prvom dijelu.

Ipak, sredinom drugog poluvremena Dresden je poravnao na 1:1. Domaći su odigrali sjajnu kontru, Duljević je asistirao za Konea koji je savladao gostujućeg golmana.

No, u posljednjim minutama igre Fortuna dolazi do pobjede kada je gol za konačnih 2:1 postigao Hennings. Fortuna je i dalje na prvom mjestu sa 59 bodova i korak bliže Bundesligi, dok je Dresten na 11 mjestu sa 40 bodova.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi