Laskavo priznanje: Duljević najbolji igrač 29. kola 2. Bundeslige

Briljirao protiv Braunschweiga

Laskavo priznanje: Duljević najbolji igrač 29. kola 2. Bundeslige

Fudbalski "A" reprezentativac BiH Haris Duljević pokazao je od odlaska iz FK Sarajevo da mu odgovara njemački fudbal.

Duljević se za kratko vrijeme izborio za status prvotimca u drugoligašu Dynamu iz Dresdena, a novu sjajnu partiju je pružio u prošlom kolu u meču protiv Eintrachta iz Braunschweiga. Osim što je bio strijelac jedinog pogotka za svoj tim, Duljević je kroz cijelu utakmicu bio prijetnja po gol Jasmina Fejzića.

Sjajan nastup Duljeviću je na kraju donio i laskavu nagradu, odnosno priznanje za najboljeg igrača 29. kola 2. Bundeslige. U izboru navijača koji su glasali na stranici Liga-zwei.de Duljević je dobio 37 posto glasova, a iza sebe je ostavio Mikaela Ishaka iz Nurnberga koji je osvojio 35 posto glasova.

Našem fudbaleru ugovor sa Dynamo Dresdenom inače važi ljeta 2020. godine, no uzimajući u obzir kakve partije pruža, ne bi bilo iznenađujuće da već na kraju sezone ode u bolji klub.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Njegov Dynamo, s druge strane, trenutno zauzima 13. poziciju u drugom rangu njemačkog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi