Foto priča: Jerevan, poprište duela Armenije i BiH

BiH sutra igra važan meč kvalifikacija za EP

Foto priča: Jerevan, poprište duela Armenije i BiH

Nakon što su sa 5:0 ispratili Lihtenštajn sa Bilinog polja, Zmajevi su se zaputili ka Armeniji, a sa njima i ekipa portala SportSport.ba.

Zmajevi su jučer i stigli u 3000+ kilometara od naše zemlje udaljeni Jerevan, glavni grad Armenije.

Smjestili su se bh. reprezentativci u ovom zanimljivom gradu od milion i po stanovnika i sada čekaju vrlo važan duel sa domaćom selekcijom na Republican stadionu koji je na rasporedu već sutra u 15:00 sati.

Mi smo odlučili istražiti, koliko vremenski okviri to dopuštaju, "šaroliki" Jerevan, grad iz čijeg se centra pruža pogled na padine moćnog Ararata.

U Jerevanu je osvanulo poprilično vedro i ugodno jutro, savršeno za šetnju, pa smo vrlo brzo na ulicama armenske prijestolnice čuli poznat jezik.

Bila je riječ o grupi Bosanaca i Hercegovaca koji su upravo stigli u Jerevan.

Veća grupa bh. građana, koji će sutra biti uz Zmajeve, je stigla u organizaciji Centrotoursa koji se pobrinuo da dugačak put pređu bez problema, logističkih ili bilo kakvih drugih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naš fotoreporter je iskoristio priliku da ih uslika ispod statue Majke Armenije, a zatim su svi nastavili svojim putem.

Sve u svemu, put koji se isplatilo prijeći jer Jerevan ima šta ponuditi, od fantastičnih pejzaža, arhitekture do živopisnih stanovnika. Tako će šetnje kroz grad naših navijača koji su stigli do armenske prijestolnice biti pravo uživancija, nezaboravno iskustvno i savršen način da se skrati vrijeme do utakmice Armenija - BiH.

Top Komentari

bistrik87
ebo majku armenci cisci narod od nas posto, gledaj ulica, ljepote
0 1
Blokiran
Dobro je ima i kod njih pasa lutalica
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi