Fotografija Duška Tošića najbolje oslikava trenutno stanje u Kini
Foto: Instagram/printscreen

Sve više ljudi umire od koronavirusa

Fotografija Duška Tošića najbolje oslikava trenutno stanje u Kini

U Kini je od novootkrivenog koronavirusa već preminulo 170 ljudi, a sve ih je više zaraženih. 

Svako ko se nalazi u ovom području mora biti veoma oprezan, a jedan od onih koji su pod stalnim strahom je srbijanski fudbaler Duško Tošić.

On je preko Instagram story aplikacije jučer objavio fotografiju s maskom i jasno pokazao kakvo je stanje u Kini trenutno. Inače, tamo su vlasti savjetovale svim građanima da se ne kreću nigdje bez zaštitne maske, a Tošić je jedan od onih koji se toga pridržavaju,.

Inače, on fudbal već gotovo dvije godine igra u kineskom Guangzhou i u narednom periodu bit će primoran putovati širom Kine iako to sigurno ovih dana nije preporučljivo.

Treba reći i to da je stanje u Kini vrlo kritično. Samo u posljednja 24 časa otkriveno je 1737 novih slučajeva pomenute bolesti, a preminulo je 38 osoba. S pozitivne strane gledano, bolnica je u tom periodu otpustila 124 pacijenta koja su uspješno izliječena od ove zaraze.

Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je da je trenutno 7711 Kineza zaraženo koronavirusom!

Top Komentari

Mele
Kasnite malo sa komentarima , preko 10 000 je zarazeno, umrlo je blizo 200, potrazite malo vise na internetu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi