Fotografija koja pokazuje šta je Zidane napravio u Realu
Devet trofeja u kolekciji francuskog stručnjaka (Foto: EPA)

Francuz odradio fantastičan posao

Fotografija koja pokazuje šta je Zidane napravio u Realu

Midhat Šljivak

Kada je Zinedine Zidane u januaru 2016. godine preuzeo madridski Real ni najveći fudbalski znalci nisu mogli očekivati da će u dvije i po godine legendarni Francuz napraviti čudo sa Kraljevima.

Zizou je uspio odvesti Real do tri uzastopne titule prvaka Evrope, a na klupi Madriđana je osvojio čak devet trofeja i upisao se zlatnim slovima u historiju kluba.

Kakav posao je napravio jasno pokazuje fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama. Stigao je kao privremena zamjena za Rafaela Beniteza, a onda je uslijedilo čudo.

Vodio je Zidane Kraljeve do velikih rezultata, posebno u Ligi prvaka, te je na kraju otišao iz kluba sa rezultatima koji će se pamtiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti