Fotografije su bile samo početak, Ozil uskoro u Erdoganovom klubu?
(Foto: EPA) Mesut Ozil je ove sezone upisao 14 nastupa za Arsenal u svim takmičenjima, te je postigao četiri gola i upisao dvije asistencije

Možda ne u januaru, ali u budućnosti...

Fotografije su bile samo početak, Ozil uskoro u Erdoganovom klubu?

Mesut Ozil bi mogao napustiti Arsenal - glasine su koje se mogu čuti već odavno. Nekada jedna od najboljih "destki" svijeta sve češće izostaje iz prve postave Topnika, ali za njegove usluge itekako ima zainteresovanih.

Iako je trener Arsenala Unai Emery demantovao navode da bi Ozil već u januaru mogao potražiti novu sredinu, špekulacije o njegovom mogućem transferu ne prestaju.

Ozil bi, izgleda, mogao zaigrati i u Turskoj. Teško da bi put Turske mogao ove zime, ali ljeto bi moglo donijeti njegov iznenađujući transfer.

Čini se da bi ga u svojim redovima itekako volio vidjeti Bašakšehir, ako je suditi prema riječima predsjednika ovog kluba Goksela Gumusdaga.

"Ozil je odličan igrač... Nadam se da će nam se jednog dana putevi ukrstiti u Bašakšehiru. Ako on želi da bude naš igrač, mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ga dovedemo", istakao je Gumusdag.

Ipak, pitanje je da li bi Bašakšehir imao novca za Ozilova primanja, s obzirom da Nijemac turskog porijekla u Arsenalu zarađuje oko 350.000 funti sedmično.

Poznato je da je Bašakšehir svojevrsni projekat turskih vlasti, te da se o ovom klubu često govori kao o provladinom, a poznato je i da je rukovodeća struktura usko povezana sa predsjednikom Turske Recepom Tayyiom Erdoganom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Ozil je naišao na mnošto kritika u Njemačkoj nakon što se fotografisao sa Erdoganom, što su u njegovoj rodnoj zemlji protumačili političkom propagandom. Međutim, možda upravo Erdogan pomogne u njegovom potencijalnom transfer u Bašakšehir...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi