France Football izabrao 50 najboljih trenera svijeta: Rasprave oko Wengera, Fergusona, Kloppa...

Znate li ko je prvi?

France Football izabrao 50 najboljih trenera svijeta: Rasprave oko Wengera, Fergusona, Kloppa...

Ugledni francuski list France Football sastavio je listu od 50 najboljih trenera svih vremena.

Kada se dodjeljuje bilo kakva nagrada ili pravi bilo kakva lista, uvijek postoji dosta onih koji smatraju da je nešto trebalo biti drugačije poredano, pa tako i ovog puta.

Navijačima Arsenala prije svega smeta to što je njihov legendarni trener Arsene Wenger zauzeo tek 32. mjesto na ovoj listi, a ispred njega su imena poput Guusa Hiddinka, Jurgena Kloppa, Ottmara Hitzfelda. Naravno, i navijači Manchester Uniteda su imali šta zamjeriti France Footballu obzirom da njihov Alex Ferguson nije zauzeo prvo već drugo mjesto.

France Football je odlučio da je legendarni trener Ajaxa i kreator modernog fudbala Rinus Michels najbolji u historiji, a treće mjesto iza Fergusona zauzeo je nekadašnji trener Milana Arrigo Sacchi.

Prvih 10 popunjavaju imena kao što su Johan Cruyff, Pep Guardiola, Valeri Lobanovski ili Carlo Ancelotti.

Od trenera iz regiona na listi je samo Hrvat Tomislav Ivić koji je svojevremeno osvajao titule sa Hajdukom, Ajaxom, Anderlechtom, Portom, Marseilleom i Atletico Madridom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

forza_juve
Trapattoni, Lippi nista to aa. nema morza iz zelje, manijaci na aparatima huhu
3 1
Baggio89
Lippi trebao biti br 1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi