France Football objavio: Ovih deset mečeva je presudilo da Modrić bude najbolji!
Modrić je postao prvi igrač, osim Ronalda i Messija, koji je osvojio Zlatnu loptu još od 2007. godine kada je priznanje osvojio Kaka.

Luka osvojio Zlatnu loptu

France Football objavio: Ovih deset mečeva je presudilo da Modrić bude najbolji!

Hrvat Luka Modrić postao je sinoć i zvanično najbolji fudbaler svijeta.

Luka je u Parizu osvojio Zlatnu loptu i na taj način prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija, a danas je France Football otkrio kojih deset mečeva je presudilo da Luka bude izabran za najboljeg.

U tim mečevima Modrić je, prema pisanju France Footballa, pokazao zašto je u opvom trenutku svjetski broj 1 jer je na sjajan način proigrtavao saigrače, rješavao teške situacije, stvarao prilike za svoj tim itd.

Deset mečeva koji su presudili u Lukinu korist:

Levante - Real Madrid

PSG - Real Madrid

Real Madrid - Bayern Minhen

Bayern Minhen - Real Madrid

Real Madrid - Liverpool

Hrvatska - Argentina

Hrvatska - Rusija

Hrvatska - Engleska

Hrvatska - Francuska

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Roma

Za Luku je ovo priznanje svakako kruna karijere u kojoj je osvojio gotovo sve što se osvojtii moglo, a sigurni smo da ćemo ga i u narednim godinama gledati u jednako dobrom izdanju.

Top Komentari

kikiriki
OVO JE CISTA ISPRDACINA,MOGU 10 FUDBALERA DA NAVEDEM KOJI SU ZA KLASU ISPRED MODRICA
25 25
Gari Garinča
Čista štimaljka masonske lože iz Real Madrida.
22 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi