Sergio Ramos ponovo u centru kontroverze: Nije bilo namjere, nisam imao izbora
(Foto: EPA) Ramos je sve iznenadio priznanjem nakon utakmice sa Realom, a sada je on iznenađen reakcijama i potencijalnom suspenzijom

Kapiten Reala se pokušava izvući

Sergio Ramos ponovo u centru kontroverze: Nije bilo namjere, nisam imao izbora

Kapiten Real Madrida nikako da skine sa vrata "nadležne organe" i medije. Iskusni Španac se ponovo našao u centru kontroverze, a UEFA-a će gotovo sigurno dobro razmotriti posljednji incident i izreći mu suspenziju.

Njegov Real Madrid je u srijedu uspio u Amsterdamu savladati Ajax (1:2) u prvom meču osmine finala Lige prvaka, ali Ramos neće moći igrati u revanšu.

Ramos je u Amsterdamu startovao na Kaspera Dolberga i tako zaustavio jednu kontru Ajaxa, ali i zaradio žuti karton. Bio je to njegov treći u Ligi prvaka ove sezone, pa će morati "na odmor".

Međutim, to nije sve. Ramos je iz nekog razlog nakon utakmice priznao da je namjerno dobio javnu opomenu, pa mu se sada smiješi UEFA-ina suspenzija zbog "čišćenja kartona".

"Lagao bih kada bih rekao da nisam išao na karton. To je nešto o čemu sam razmišljao, mada ne želim podcijeiti Ajax ili pomisliti da je sve gotovo kada je osmina finala u pitanju. Ali odlučio sam da je dobro da sada odmorim, iako ću biti na stadionu i navijati za svoju ekipu", istakao je Sergio Ramos.

Tokom prenosa su čak i mnogi komentatori svjetskih TV kuća istakli da sve liči na namjeran žuti karton. Tako je jedan komentator BT Sporta istakao da se radilo o "žutom kartonu kojeg je tražio", dok mu je njegov kolega odgovorio: "Očigledno je da je želio dobiti žuti karton. Kocka se. Zna da start nije dovoljno grub za crveni karton, da će dobiti samo žuti, koji mu treba".

Ramos je tako vjerovatno želio biti "čist" sa kartonima za četvrtfinale, ukoliko Real uopšte dođe do istog, ali bi sada mogao dobiti težu kaznu.

Prema pravilima UEFA-e, "igraču će biti izrečena suspenzija u trajanju od dva takmičarska meča ili na određeni vremenski period ukoliko on očigledno namjerno dobije žuti ili crveni karton".

Druga priča

Tako bi Ramos, ukoliko UEFA-a presudi da je namjerno dobio žuti karton, mogao ostaviti svoju ekipu na cjedilu i u narednoj rundi LP, ukoliko Real eliminiše Ajax.

Kapiten Reala se zbog toga sada pokušava izvaditi, pa je promijenio ploču.

"Jako sam iznenađen ovom situacijom. Prekršaj je bio neizbježan, ali nisam išao na karton. Nisam imao drugog izbora, bila je to opasna kontra Ajaxa, a vodili smo samo 2:1. Shvatio sam da nemam druge opcije nego da napravim faul. To sam mislio kada sam govorio da je u fudbalu potrebno donositi teške odluke... Da sam htio dobiti karton, učinio bih to u grupnoj fazi protiv Rome jes smo tada već imali osigurano prvo mjesto i nokaut fazu. Učinio bih to možda i u zadnjoj utakmici protiv CSKA koja nije bila toliko bitna", istakao je Ramos.

Slučaj Carvajal

Realu se slična stvar desila prošle sezone u LP. Tačnije, desila se Daniju Carvajalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Desnom beku Reala je UEFA izrekla suspenziju nakon što je dobio žuti karton u posljednjoj minuti utakmice protiv APOEL-a.

Inače, Real je tada već imao prednost od 6:0, a UEFA je procijenila da je Carvajal namjerno išao na karton.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Da je to neko uradio Messi ili Luka Modrić, pisali bi: kakav potez genija, pametna stvar, licemjeri novinarska, poslije političara najjgora bagra
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi