Šta argentinski vandali imaju protiv Messija?

Njegova statua u Buenos Airesu ponovo uništena

Šta argentinski vandali imaju protiv Messija?

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, za mnoge i u fudbalskoj historiji, Lionel Messi od 2016. godine imasvoju statuu u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu.

Messi je svoj kip u Buenos Airesu dobio u junu prošle godine nakon što je saopštio da se povlači iz reprezentacije, a njegovo podizanje bio je dio kampanje gradonačelnika Horacija Rodrigueza kojom se željela promijeniti ta odluka.

Iz nekog razloga, Messijeva statua je nerijetko na meti vandala pa tako iz glavnog grada Argentine stižu nove fotografije na kojim se vidi da je uništena.

Ovo je već drugi ovakav napad na Messijevu statuu ove godine. Prvi je bio u januaru, a pretpostavlja se da je i sada riječ o istim vandalima koji su to učinili i početkom godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti