Perez je za jednog igrača nudio sve, odgovor je bio: "Bolje siromašni roditelj, nego bogati stranac"

Jedini kojeg nikad nije prežalio

Perez je za jednog igrača nudio sve, odgovor je bio: "Bolje siromašni roditelj, nego bogati stranac"

A. Čaušević

Florentino Perez dobije sve što poželi, prije ili kasnije. Najuspješniji predsjedik Real Madrida je definitivno jedan od najvećih moćnika u svijetu fudbala i njegov utjecaj je ogroman. 

Za vrijeme svoje vladavine u Real Madridu tokom dva mandata Perez je stvorio dvije generacije Galaktikosa, a treća je u procesu stvaranja.

Početkom stoljeća je uspio dovesti Luisa Figa, Zinedinea Zidanae, Ronalda da Limu, Davida Beckama i još neke od tada najboljih igrača svijeta.

Slično je uradio i prije 15-ak godina. Na Bernabeu su stili Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Xabi Alonso... Jednostavno stekao se dojam da ne postoji igrač kojeg Perez ne može dovesti.

Florentino Perez wants to create new Galacticos

To su pokazale i naredne godine kada su u Madrid stizale sada već igračke veličine poput Tonija Kroosa i Luke Modrića. Zatim neke od vrhunskih zvijezda u datom trenutku kao što su Gareth Bale, Eden Hazard i drugi.

Oglasi

Želio je Perez i Kyliana Mbappea, prvi pokušaj dovođenja nije uspio, ali će novi imati vrlo brzo i generalni dojam je da će francuski superstar prije ili kasnije zaigrati u dresu Kraljevskog kluba.

Međutim, jedan čovjek je Perez toliko silno želio da je išao i na noge klupskom predsjendiku nikada neće obući dres Los Blancosa. Iz razloga što je završio karijeru. U pitanju je Francesco Totti, legendarni kapiten Rome.

What if Francesco Totti Joined Real Madrid in 2004? - Chiesa Di Totti

"Potrošio sam mnogo novca da izgradim jaku ekipu kao što je Real Madrid. Moja želja je uvijek bila dovesti Francesca Tottija. Nažalost to je bilo nemoguće, uvijek je želio ostati u svom timu u svom gradu", kazao je svojevremeno Perez.

Rosella Sensi, kćerka bivšeg Rominog predsjednika Franca Sensija je ispričala jednu anegdotu kako je protekao susret njenog oca i Pereza.

Oglasi

"Perez je jednom prišao mom ocu i rekao mu da želi Tottija, tata sa okrenuo i nasmijao, kao da je riječ o šali. Florentino je od tada neprestano pokušavao, ali znao je da takav potpis nikada neće dobiti", ispričala je Rosela.

Koliko je Tottiju značila Roma i život u ovom gradu najbolje potvrđuje sada njegov već čuveni odgovor na pitanje zašto je odbio prelazak u Real.

"Ne treba napuštati svoje siromašne roditelje, kako bi živjeli sa bogatim strancima", poručio je tokom igrački dana čuveni Princ Rima koji je tako svoju cijelu karijeru proveo u redovima Vučice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Romom je nekoliko puta igrao u Ligi prvaka protiv Reala. Iako je odbio Kraljeve publika u Madridu ga je uvijek cijenila i poštovala. Na posljednjem gostovanju na stadionu Santiago Bernabeu tokom ulaska u igru dobio je i "standing ovation".

Totti se smatra jednim od najboljih igrača u historiji. Iako mu karijera nije obilovala velikim trofejima, postao je prototip lojalnog igrača i jedan od rijetkih koji je za neki klub igrao prvo radi ljubavi, pa tek onda radi novca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi