Real Madrid već izabrao novog trenera poslije Carla Ancelottija

Pažljivo ga prate

Real Madrid već izabrao novog trenera poslije Carla Ancelottija

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je ranije izjavio kako će mu Real Madrid biti posljednji klub u trenerskoj karijeri.

Sa osvojene četiri Lige prvaka Ancelotti se smatra najboljim trenerom u historiji, a ugovor sa Kraljevima mu ističe na ljeto 2024. godine.

Upravo iz tog razloga Florentino Perez već radi na nasljedniku legendarnog Italijana, a prema nekim informacijama iz Španije, predsjednik Kraljeva je već odlučio.

ESPN izvještava da će Ancelottija na klupi naslijediti Xabi Alonso, nekada sjajni fudbaler koji je nedavno dobio prvi samostalni trenerski angažman.

Alonso je preuzeo Bayer Leverkusen nakon što je niz godina radio u omladinskim selekcijama Real Sociedada i krenuo odlično poslije pobjede nad Schalkeom 04.

Ipak, naglo prizemljenje uslijedilo je nekoliko dana kasnije u Ligi prvaka kada su Apotekari ubjedljivo poraženi od Porta sa 0:3.

Bivši španski veznjak je dio svoje karijere proveo u Realu, tokom igračkih dana učio je od Josea Mourinha, Pepa Guardiole, Ancelottija i niza još sjajnih trenera i definitivno odlično poznaje fudbal.

Dres Kraljeva je nosio od 2009. do 2014. godine. Tada su ga trenirali Mourinho te upravo Ancelotti. Ono što je tada od njih naučio sada prenosi fudbalerima koje trenira. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svjetsku klasu kao fudblaer je prvo pokazao u Liverpoolu gdje ga je vodio također još jedan odličan stručnjak. Riječ je o Rafi Benitezu pa se rijetko koji bivši ili sadašnji fudblaer može pohvaliti činjenicom da su ga trenirale takve fudbalske veličine.

Pereza u prošlosti nije bilo strah dati priliku neikusnim trenerima kao što je to bio slučaj sa Zinedineom Zidanom koji je preuzeo Real pa osvojio tri Lige prvaka u nizu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti