Francesco Totti komentarisao pojačanja Rome

'Princ Rima' o pojačanjima

Francesco Totti komentarisao pojačanja Rome

S. Grebović

Legendarni igrač Rome i današnji menadžer talijanskog velikana Francesco Totti, osvrnuo se na nova pojačanja koja su stigla na Olimpico ovog ljeta, ali i izrazio zadovoljstvo transfer politikom kluba.

21-godišnji Ante Ćorić ovog je ljeta u transferu vrijednom sedam miliona eura postao novi igrač Rome.

Klub iz Rima je na čelu sa Monchiem tako nastavio ove sezone sa dovođenjem velikog broja mladih i talentovanih igrača koji bi u narednim godinama trebali činiti okosnicu ekipe.

Francesco Totti je posebno izdvojio povremenog reprezentativca Hrvatske Antu Ćorića, pohvalivši njegov rad i zalaganje na treninzima za predstojeću sezonu, za koju se Roma igrajući na Interncionalnom kupu šampiona priprema za narednu sezonu.

"Sjajan je tehničar. Još je mlad, ali je jako talentovan. Nadamo se da će se kod nas dodatno razviti i napredovati. Uvjeren sam da će oduševiti Romine navijače ove sezone", izjavio je Totti.

U Romu je iz Ajaxa stigao i Justin Kluivert, sin legendarnog holandskog igrača Patrica Kluiverta.

"Slični su izgledom, ali drugačiji igrači. Otac mu je bio golgeter, a on je igrač prostora, sprinter, vrlo koristan za ekipu, pokazat će svoje kvalitete vrlo brzo.", siguran je Totti.

Zadovoljan je i dolaskom Javiera Pastorea iz PSG-a.

"Pastore je več dokazan igrač, došao je iz jednog od najboljih klubova svijeta, a osim toga je i sjajan momak, uvijek spreman pomoći", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sviđa mi se stav ekipe i naporan rad na treninzima. Treba vremena, ali novi igrači izgledaju prilično dobro i snažno, nadam se da ćemo to dokazati i na terenu", riječi su princa Rima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi