Navijači Rome u delirijumu: Ikona kluba na korak od povratka!

Prva velika promjena

Navijači Rome u delirijumu: Ikona kluba na korak od povratka!

E. Dindić

Legendari kapiten Rome je u pregovorima sa novim vlasnicima kluba oko povratka u voljeni klub. 

Roma je prošlog ljeta dobila nove vlasnike američke biznismene Dana Friedkina i njegovog sina Ryana. Novi vlasnici su odlučili da žele da vrate stari sjaj ovom slavnom klubu, te postepeno se radi na sređivanju struktura kluba.

Prva velika promjena koju porodica Friedkin želi je povratak Francesca Tottija u klub. Prema pisanju tamošnjih medija čelni ljudi kluba jučer su se sastali sa Tottijem i ponudili mu da preuzme neku od bitnih funkcija u klubu.

Tottijev zahtjev je bio da se vrati na neku od operativnih funkcija u klubu, te da ima značajan uticaj. Njegova ideja je da sjedne u fotelju tehničkog direktora što je po važnosti treća funkcija u klubu. Isti posao obavlja Paolo Maldini u Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo Totti je po završetku igračke karijere preuzeo funkciju sportskog direktora u klubu. Međutim, tadašnji vlasnici kluba su marginalizirali legendarnog kapitena u lanu odlučivanja, te je on odlučio da napusti voljeni klub nakon 30 godina provedenih u njemu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi