Na terenu Benzema, Mahrez, Firmino, ali veliki derbi je riješio čovjek iz sjene

Al Ahli bolji od Al-Ittihada

Na terenu Benzema, Mahrez, Firmino, ali veliki derbi je riješio čovjek iz sjene

Midhat Šljivak

Al Ahli je u velikom derbiju 10. kola prvenstva Saudijske Arabije savladao na gostovanju Al-Ittihad s 1:0. Jedini gol na meču postigao je Franck Kessie.

Al Ahli je napravio veliki rezultat i savladao je kao gost velikog rivala Al-Ittihad. Bilo je minimalnih 1:0 uz pogodak neočekivanog junaka Francka Kessieja.

Pitanje pobjednika ovog meča riješeno je u 31. minuti susreta. Franck Kessie je dočekao jednu loptu i pogodio je mređu Al-Ittihada za prednost od 1:0.

Al-Ittihad je u većem dijelu meča bio bolji tim. Pokušavali su na sve načine doći do izjednačenja, no u tome na kraju nisu uspjeli.

Tresla se mreža Al Ahlija u 71. minuti. Karim Benzema je postigao pogodak, proslavio je gol, no zatim je reagovala VAR soba. Gol je poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Nije na kraju domaći tim uspio izjednačiti. Nije im pomoglo ni 12 minuta sudijske nadoknade, šansi je bilo i dosta nervoze, no promjene rezultata nije bilo.

Tako su gosti na kraju odnijeli pun plijen. Vjerovatno niko od ljubitelja fudbala nije očekivao da će Franck Kessie biti junak utakmice pored imena kao što su Karim Benzema, Roberto Firmino ili Riyad Mahrez.

Nakon ove utakmice Al-Ittihad i Al Ahli su poravnati na prvenstvenoj tabeli. Oba tima su skupila po 19 bodova, a toliko ima i Al Nassr.

Vodeći tim prvenstva Saudijske Arabije je Al-Taawon s 22 boda, Al-Hilal ima 20 i nema dileme da nas čeka uzbudljiva sezona u ovoj zemlji.

Prvenstvo Saudijske Arabije, 10. kolo:

Al-Ittihad - Al Ahli 0:1

Top Komentari

ssakodes
Bolja je od bilo koje Via.gre. Svima savjetujem da probaju barem jednom u životu - višestruko će vam poboljšati se.ksualni život, pročitajte sami------> mub.me/alfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi