Iranci su večeras bili šokirani kada su čuli šta im skandiraju vlastiti navijači

"Smrt diktatorima"

Iranci su večeras bili šokirani kada su čuli šta im skandiraju vlastiti navijači

Edmir Škorić

Utakmica 2. kola azijske Lige prvaka između Sephana iz Irana i Al-Ittihada iz Saudijske Arabije je otkazana, a trebala je biti odigrana večeras od 18 sati.

Al-Ittihad predvođen sa nekoliko fudbalskih zvijezda doputovao je u Iran, ali nije htio da igra zbog statuet postavljene na samom ulazu na teren.

Na stadionu Naghsh e Jahan u Isfahanu postavljena je statua Qassema Soleimanija, ubijenog iranskog generala. On je stradao početkom 2020. godine u američkom napadu.

Saudijcima je to zasmetalo, pa su odbili da igraju, a iz Fudbalskog saveza te zemlje odmah su pozvali Al-Ittihad da se vrati kući, baš kao i Neymarom Al Hilal koji je sutra trebao da igra svoj meč, također na iranskom tlu, protiv Nassaji Mazandaranua.

Veliki je to skandal s obzirom da se radi o najvećem kontinentalnom takmičenju, azijskoj verziji Lige prvaka, a ove sezone je posebna upravo iz razloga što u nekim saudijskim timovima igraju najveće fudbalske face poput Ronalda, Benzeme ili Manea.

Oglasi

Nakon što je večeras otkazana duel u Isfahanu, navijači Sepahana, njih oko 60.000, skandirali su: "Smrt diktatoru" i "Ne miješajte fudbal sa politikom".

Oni su bili za to da se "sporna" statuta makne sa terena i da se utakmica igra, ali vlasti iranskog kluba nisu odustajali od toga.

Za sada nije poznat da li je meč samo odgođen ili u potpunosti otkazan, što bi Al-Ittihadu za koji nastupaju Benzema i Kante donijelo tri boda bez borbe.

Od 2016. godine klubovi iz Saudijske Arabije i Irana nisu se susreli u svojim zemljama zbog diplomatskih problema između njih.

Top Komentari

SamoZrinjski
Za koga su bosanski muslimani?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi