Saudijski bogataši ne žele izaći na teren u Iranu

Skandal

Saudijski bogataši ne žele izaći na teren u Iranu

Midhat Šljivak

Početak utakmice azijske Lige prvaka između iranskog Sepahana i Al-Ittihada iz Saudijske Arabije odgođen je jer gosti ne žele izaći na teren zbog statue koje stoji na stadionu.

Rukovodstvo Al-Ittihada iz Saudijske Arabije odbilo je izaći na teren na gostovanju kod iranskog Sepahana.

Na stadionu Naghsh e Jahan u Isfahanu postavljena je statua Qassema Soleimanija, ubijenog iranskog generala. On je stradao početkom 2020. godine u američkom napadu.

Njegova statua nalazi se tačno na mjestu gdje igrači ulaze na teren. To je zasmetalo gostima iz Saudijske Arabije i odlučili su da neće igrati meč dok se statua na skloni.

Oglasi

"Nema igre dok se ne sklone političke poruke na stadionu", tvrdi saudijska televizija.

Al-Ittihad je pakleno dočekan. Čak 60.000 navijača je na stadionu, a iranski mediji tvrde da statua neće biti sklonjena i oni bi mogli razočarani otići kući.

Vrlo je vjerovatno da utakmica neće ni započeti i vidjet ćemo šta će se desiti u ovom slučaju.

Top Komentari

Ss.ba
Poznato je da su saudijci americke pudlice.
3 0
King_Kenny
...izbaciti ih iz takmicenja i zavrseno...Iranci prolaze dalje...nece oni odredjivati sta ce ovi postavljati na stadionu...lik general bio,ubijen na pravdi Boga...sta su trebali spomenik Trumpu staviti...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi