Kessie uvijek na isti način slavi golove - Razlog je zaista poseban i tu sliku nikad neće zaboraviti
Fudbaler iz Obale Slonovače uvijek na isti način slavi pogotke i to se nikad neće promijeniti (Foto: EPA)

Sjećanje koje ne blijedi

Kessie uvijek na isti način slavi golove - Razlog je zaista poseban i tu sliku nikad neće zaboraviti

Midhat Šljivak

Franck Kessie stigao je u ljeto prošle godine u Barcelonu kao slobodan igrač iz Milana. Nakon sjajnih igara u redovima Rossonera odlučio je prihvatiti ponudu katalonskog velikana i ovaj 26-godišnjak igra dosta dobro.

Franck Kessie je s 26 godina ispunio san. Taj san je bio igranje za Barcelonu, gdje je imao malih problema da se navikne, ali iz utakmice u utakmicu pokazuje da period adaptacije prošao.

Kessie je od dolaska na Camp Nou odigrao 30 utakmica i postigao je dva pogotka. Interesantno je da ovaj 26-godišnjak uvijek slavi golove na isti način, a razlog je zaista poseban - njegov preminuli otac.

"Moja proslava kod golova? To je posvećeno mom ocu. Bio je u vojsci i poginuo je u ratu. Iz uspomene prema njemu slavim golove na ovakav način", rekao je Kessie i dodaje:

"Gledao sam svog oca kako ovo isto radi kada bi neko stariji došao kod njega. Pozdravio bi ga na ovakav način kao znak poštovanja. Ta slika mi je ostala zauvijek u glavi", istakao je vezista Barcelone.

Obala Slonovače, gdje je rođan ovaj sjajni fudbaler, bila je uvučena u veliki građanski rat u kojem su izgubljeni brojni životi. Među njima je bio i otac zvijezde Barcelone.

Oglasi

Zbog toga je odlučio da barem slavljem golova ostavi uspomenu na njega. Uvijek će ovako slaviti pogotke i to je nešto što će ga krasiti do kraja karijere.

Franck Kessie je u Italiju stigao 2014. godine. Postao je član Atalante, a igrao je potom za Cesenu i Milan, koji ga je 2019. godine otkupio.

Nakon odličnih nastupa nije prihvatio novi ugovor koji su mu nudili Rossoneri, pa je otišao u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vidjet ćemo hoće li na Camp Nou ostati i nakon ove sezone. Bilo je govora o njegovoj eventualnoj prodaji i kao nova sredina spominjao se Tottenham.

Za reprezentaciju Obale Slonovače Franck Kessie je odigrao 60 utakmica i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi