Italijani 'pljačkaju' Argentinu jer nemaju drugog izbora
Franco Watson nova je meta Fudbalskog saveza Italije. Žele ga u svojoj reprezentaciji (Foto: Instagram)

Franco Watson nova meta

Italijani 'pljačkaju' Argentinu jer nemaju drugog izbora

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mancini prinuđen je pojačanja za nacionalni tim tražiti u drugim zemljama. Zbog problema s napadačem nedavno je angažovan napadač argentinskog Tigrea Mateo Retegui, a njegovim stopama bi mogao i 20-godišnji veznjak Instituta Franco Watson.

Italija ima ozbiljnih problema s kvalitetom igračkog kadra u proteklim godinama. Posebno se to odnosi na napadački dio ekipe i u selekciji Azzurra su svjesni da više nemaju kvalitet kao nekada.

Zbog toga je Roberto Mancini pokrenuo zanimljiv projekat. On u reprezentaciju želi uključiti i momke koji vode porijeklo iz Italije, a koji su rođeni u drugim zemljama.

Tako je ovog marta reprezentativac Italije postao napadač argentinskog Tigrea Mateo Retegui. On je u dvije utakmice već zabio dva gola, a uskoro bi još jedan Argentinac mogao obući dres Italije.

Roberto Mancini je 'bacio oko' i na 20-godišnjeg veznjaka Instituto Central Cordobe Franca Watsona. Radi se o mladom fudbaleru veznog reda čije je porijeklo iz Italije, baš kao što je to slučaj i s Reteguijem.

Oglasi

Plan je da se Watson prvo pozove u mladu reprezentaciju Italije, a potom i da dobije šansu u A timu, kako bi ga osigurali za budućnost.

Mladi fudbaler je igrao za U17 selekciju Argentine. Međutim, nakon toga nije dobijao pozive i neće biti iznenađenje ako prihvati poziv zemlje iz koje vodi porijeklo.

Njegov sunarodnjak Retegui nije imao dileme. S velikim zadovoljstvom je prihvatio poziv Italije, odakle vode porijeklo njegovi baka i djed i ističe da se i on osjeća Italijanom, iako je odrastao u Argentini.

Franco Watson je kompletnu karijeru proveo u ekipi Instituta. Ove sezone je nastupio u sedam utakmica, a ugovorom je vezan do decembra 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje nam da vidimo hoće li i on prihvatiti poziv reprezentacije Italije koja je očigledno odlučila da na veoma zanimljiv način prikuplja talente sa svih strana svijeta.

Azzurri su u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo krenuli porazom od Engleske (2:1), a potom je savladana selekcija Malte (2:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi