Francuska bez Kurzawe u odlučujućim mečevima
Foto: EPA

Deschamps reagovao

Francuska bez Kurzawe u odlučujućim mečevima

Francuski mediji javljaju da fudbaler Paris Saint-Germaina Layvin Kurzawa zbog povrede neće moći da pomogne Trikolorima u predstojeće dvije utakmice. 

Kurzawa se, naime, povukao iz reprezentacije nakon što je u ponedjeljak na treningu istegao ligamente lijevog koljena i selektor Didier Deschamps neće moći računati na njega ovog mjeseca protiv Bugarske i Bjelorusije. 

Selektor Francuske je bio prinuđen da reaguje zbog novonastalih kadrovskih problema, a umjesto Kurzawe je, kako prenose tmaošnji mediji, pozvan Jordan Amavi koji nastupa za Marseille. 

Inače, Francuska je uoči posljednja dva kola prva na tabeli u svojoj grupi sa 17 osvojenih bodova. Slijedi je Švedska sa bodom manje, dok je Holandija treća sa četiri boda zaostatka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti