Zašto nema Martiala? Deschampsov odgovor je nebulozan
Foto: EPA

Sjajni fudbaler Manchester Uniteda izostavljen sa spiska

Zašto nema Martiala? Deschampsov odgovor je nebulozan

Selektor Francuske Didier Deschamps je saopštio spisak fudbalera za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Premda sastav francuske reprezentacije djeluje zaista impresivno, nekoliko sjajnih igrača nije dobilo poziv selektora, što je naljutilo navijače Trikolora.

Jedan od onih koji nisu dobili poziv je i sjajni krilni napadač Manchester Uniteda Anthony Martial, a mnogima nije jasno zbog čega je on izostavljen iz ekipe.

Odgovor na to pitanje ima selektor Didier Deschamps, ali njegov odgovor je, slobodno možemo reći, nebulozan i u njemu nema nikakve logike.

"On je igrač koji je, vjerovatno, bolji kada utakmicu počne nego kada uđe sa klupe. Nešto kao Alexandre Lacezette. Svaki od 24 igrača želi početi. Anthony je puno bolji, on je odlučan. Prošla utakmica govori o tome za šta je sposoban", zbunio je Deschamps novinare na press konferenciji, pa dodao:

"Vraća se na pravi nivo. Navikava se na Mourinha. On bi i mogao biti na spisku. To je stvar izbora. Bio je tu tokom Evropskog prvenstva, potom je imao težak period, ali ga je prebrodio. Mogu mu samo reći da nastavi ovako i da me natjera da razišljam o njemu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Francuska će u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage s Bugarskom i Bjelorusijom, a kada su ofanzivci u pitanju, Deschamps je pozvao Kingsleyja Comana, Oliviera Girouda, Antoinea Griezmanna, Alexandrea Lacazettea, Thomasa Lemara, Kyliana Mbappea, Dimitrija Payeta i Floriana Thauvina. 

Anthony Martial je u novoj sezoni odigrao pet utakmica Premier lige za Manchester United, te je uspio postići tri gola, dok je na dva susreta Lige prvaka upisao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi