Deschamps objavio spisak Francuza za kvalifikacije

Martial ostao bez poziva

Deschamps objavio spisak Francuza za kvalifikacije

Selektor francuske reprezentacije Didier Deschamps objavio je spisak igrača za posljednja dva meča kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Francuska se nalazi u grupi A i trenutno je vodeća reprezentacija ispred Švedske, Holandije i Bugarske. U posljednja dva meča, koja će im biti naravno i odlučujuća, Francuzi će gostovati kod Bugarske te će dočekati Bjelorusiju u zadnjem kolu. 

Francuska ima 17 bodova, odnosno samo bod više od Švedske i tri od Holandije. Dakle, teoretski oni mogu ostati bez Svjetskog prvenstva. 

Za dvije posljednje utakmice kvalifikacija Deschamps se odlučio za sljedeće igrače:

Golmani: Alphonse Areola [Paris Saint-Germain], Hugo Lloris [Tottenham Hotspur], Steve Mandanda [Marseille]

Odbrana: Lucas Digne [Barcelona], Christophe Jallet [Nice], Presnel Kimpembe [Paris Saint-Germain], Laurent Koscielny [Arsenal], Layvin Kurzawa [Paris Saint-Germain], Djibril Sidibe [Monaco], Samuel Umtiti [Barcelona], Raphael Varane [Real Madrid]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: N’Gola Kante [Chelsea], Blaise Matuidi [Juventus], Adrien Rabiot [Paris Saint-Germain], Moussa Sissoko [Tottenham Hotspur], Corentin Tolisso [Bayern Munich]

Napadači: Kingsley Coman [Bayern Munich], Olivier Giroud [Arsenal], Antoine Griezmann [Atletico Madrid], Alexandre Lacazetta [Arsenal], Thomas Lemar [Monaco], Kylian Mbappé [Paris Saint-Germain], Dmitri Payet [Marseille], Florian Thauvin [Marseille].

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi