Bez navijača Bosne i Hercegovine protiv Francuske

Poznato je i zašto

Bez navijača Bosne i Hercegovine protiv Francuske

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja u septembru. 

Izabranici Ivayla Peteva će prvo gostovati Francuskoj, a nakon toga slijedi domaći susret protiv Kazahstana. U međuvremenu će biti odigran i prijateljski duel protiv Kuvajta.

Susret s aktuelnim prvacima svijeta zakazan za 1. septembra od 20:45 igrat će se u Strasbourgu na stadionu La Meinau.

UEFA je odlučila da septembarski mečevi budu igrani bez prisustva gostujućih navijača što znači da Bosna i Hercegovina neće imati organizovanu podršku svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Razlog za ovakvu odluku je povećan broja osoba zaraženih koronavirusom u Europi i radi se o potvrdi donesenoj 14. juna na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e.

Trenutno na tabeli u našoj grupi vodeća Francuska ima sedam bodova, slijede Ukrajina sa tri, Finska sa dva te Bosna i Hercegovina s jednim bodom. Kazahstan je bez bodova.

Top Komentari

Rajvosa2019
Hehehe ko ovu UEFu nezna skupo bi je platio, a EP se igralo u punim stadionima + Englezima se sve stimalo - smecari
9 0
Lewa_9
Na finalu EP preko 70 hiljada navijaca, a zato ne moze 500 Bosanaca u Strasburgu...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi