Zmajevi protiv Francuske neće igrati u Parizu!

Uskoro će biti objavljen i spisak

Zmajevi protiv Francuske neće igrati u Parizu!

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja u septembru.

Zmajevi će odigrati dva kvalifikciona susreta protiv Francuske i Kazahstana, a u planu je odigravanje i prijateljskog duela protiv Kuvajta na Grbavici.

Francuzi svoje domaće mečeve uglavnom igraju u Parizu na stadionu Saint Denis, ali to neće biti slučaj sa duelom protiv bh. reprezentacije.

Naime, u francuskom taboru su odlučili da se susret igra na stadionu u Strasbourgu na stadionu La Meinau koji je inače kapaciteta nešto više od 26.000 gledatelja.

Obzirom na epidemiološke mjere i situaciju u Francuskoj s koronavirusom neće biti dozvoljen puni kapacitet, a informacije o ulaznicama bi trebale biti dostupne u narednom periodu.

Susret protiv Francuske se igra 1. septembra od 20:45, a u septembarskom prozoru će naš nacionalni tim odigrati i utakmicu protiv Kazahstana.

Oglasi

Izabranici Ivayla Peteva će Kazahstance dočekati na stadionu Bilino polje u utorak 7. septembra, s počekom u 20:45. Između ta dva meča na stadionu Grbavica će gostovati Kuvajt.

Očekuje se i da bugarski trener na klupi reprezentacije BiH uskoro objavi spisak. To bi se trebalo desiti u narednih desetak dana.

Inače, u kvalifikacionoj grupi D se još takmiči i Ukrajina koja je u nedjelju ostala bez selektora nakon što je Andriy Shevchenko potvrdio svoj odlazak poslije isteknutog ugovora.

"Danas je istekao moj ugovor sa FS Ukrajine. Proveo sam pet godina sa reprezentacijom. Bio je to naporan posao koji je pokazao da možemo igrati moderan fudbal", napisao je legendarni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bosna i Hercegovina i Ukrajina će svoje mečeve igrati 12. oktobra i 16. novembra. Prvi susret će se igrati u Kijevu.

Trenutno na tabeli vodeća Francuska ima sedam bodova, slijede Ukrajina sa tri, Finska sa dva te Bosna i Hercegovina s jednim bodom. Kazahstan je bez bodova.

Top Komentari

BordoBijeli
Ako onaj Piric i Vasilj budu na spisku ispred Kovacevica i Begovica to ne treba ni gledati onda.Ko da gledam,bit ce menadjerski spisak kao i svaki do sad
7 0
Groff
Reprezentacija BiH će sa Ukrajinom u gostima igrati u Lavivu, a ne u Kijevu kako ste vi to objavili. Ova informacija već odavno stoji na stranicama UEFA i nacionalnog Saveza Ukrajine. Pored toga sama ova vijest vam je click.bate vijest jer Ima skoro pa 8 mjeseci kako je Francuska objavila da će protiv naše selekcije igrati u Strasbouru. nekad je dobro i nešto pročitati, a ne lupati ko maksim po diviziji ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi