Nije prežalio ni Benzemu, a Deschamps je večeras na treningu doživio novi šok

Samo mu je još to trebalo

Nije prežalio ni Benzemu, a Deschamps je večeras na treningu doživio novi šok

Endin Čaušević

Didier Deschamps je pred početak Svjetskog prvenstva iz dana u dan sve u većim problemima zbog povrijeđenih fudbalera, a posljednjih koji je primoran da propusti ovo veliko takmičenje je Karim Benzema i što je najgore za Trikolore čini se da bi stvari mogle biti još lošije.

Benzema je sinoć nakon što je zadobio povredu na treningu saopštio da neće igrati na Svjetskom prvenstvu i odlučio je da je najbolje da svoje mjesto u reprezentaciji prepusti nekom drugom igraču.

Međutim, za Deschampsa to je bio još jedan od problema jer je prije Benzeme ostao bez još nekoliko igrača zbog čega je skoro iz dana u dan morao naknadno da šalje nove pozive.

Prije Benzeme zbog povrede se kući vratio i veznjak Christopher Nkunku kojeg je na treningu povrijedio Eduardo Camavinga nakon žestokog klizećeg starta, a ćini se da bi takva sudbina mogla zadesiti i veznjaka Real Madrida.

Francuski mediji objavili su večeras da su se problemi za Deschampsa nastavili i da je nakon Benzeme pod upitnikom sada i Camavinga koji se nije pojavio na večerašnjem treningu Francuske.

Camavinga je osjetio nelagodu u mišiću tokom sinoćnjeg treninga i zatražio je ljekarsku pomoć, a zbog toga se večeras nije pojavio na treningu što pokazuje da je situacija itekako ozbiljna.

Oglasi

L'Equipe je objavio da je Deschamps odlučio da ne treba ništa rizikovati i da je bolje da Camavinga odmori nekoliko treninga jer je on važan dio njegovog tima i bio bi zaista ogroman udarac ako ostane još i bez njega.

Ljekari su poručili da povreda Camavinge nije ozbiljna, ali da je tako bilo i s Benzemom i da se na kraju ispostavilo da on neće biti spreman za mečeve Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Camavinga će i sutra da uradi detaljne preglede kako bi se pratio njegov oporavak i čak se razmišlja da ovaj mladi veznjak propusti prvu utakmicu grupne faze koju Francuska igra u utorak protiv Australije.

Pored Benzeme i Nukunkua ranije je Deschamps ostao još bez Kantea, Pogbe i Kimpembea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti